Вчора в приміщенні міської ради відбулася зустріч бізнес-спільноти Львову та Вінниці для того, аби обговорити роль бізнесу у розвитку міського середовища та як об’єднання підприємців можуть вплинути на розвиток міста. Захід відбувся за сприяння Львівської бізнес-школи. Однією з цілей зустрічі було інформування бізнесу про реалізацію проектів і активний пошук інвестицій у них, а також залучення фахівців для навчання вінницьких підприємців підвищенню ефективності управління.

Фундатор Львіської бізнес-школи Ярослав Рущишин зазначив, що як Вінниця, так і Львів мають багато напрацювань в напрямку взаємодії влади та бізнесу, тому така зустріч може бути стимулом для подальшої співпраці та можливої реалізації спільних проектів.

«Вінниця постійно активізує роботу з представникам нашого ділового середовища і влада намагається максимально сприяти організації бізнесу в місті», - розповідає заступник міського голови Валерій Коровій, який презентував львівським колегам Стратегію розвитку міста «Вінниця-2020» та ознайомив з її пріоритетами. А представник Ради підприємців при міському голові Володимир Онофрійчук розповів, яким чином міська влада співпрацює з бізнесом Вінниці та як така співпраця допомагає вирішувати нагальні проблеми розвитку малого та середнього бізнесу у місті.

Директор Інституту міста Львів Олександр Кобзарев зазначив: «В світі немає міста, яке б мало достатньо бюджетних ресурсів. Тому успішні міста активно будують партнерство з бізнесом. Ми маємо створювати такі умови, за яких партнерство і соціальна відповідальність стають вигідними для підприємців, і у нас є багато прикладів співпраці з бізнесом в промоції міста, підтримці талановитої молоді і освіти. Так всі досягають своїх цілей, бізнес стає більш конкурентоспроможним, місто отримує додаткові ресурси на стратегічні проекти, а мешканці отримують додаткові робочі місця, більш розвинуту інфраструктуру, більше можливостей для реалізації власного потенціалу».

Ця зустріч була першою і організатори сподіваються, що в подальшому співпраця між Вінницею та Львовом по напрацюванню спільних проектів, які можуть бути вдало реалізованими в обох містах, продовжиться. ​



Переглядів: 3682
Поширень: 0