Як повідомляла наша редакція, один із символів Вінниці, будівля колишнього готелю «Савой», після дворічної реставрації замість відновлення продовжує  руйнуватись. При цьому міліція запідозрила, що гроші на ремонтні роботи у споруді, де збирається оселитись Вінницький апеляційний адміністративний суд, насправді йдуть не за призначенням.

Нагадаємо, що йдеться про 29,91 млн грн, що було названо виданням Forbes, як один з найдорожчих ремонтів 2013 року в Україні, замовлений держорганами.

Після публікації наша редакція отримала заяву від прес-служби Вінницького апеляційного суду, в якій говориться наступне:

«Висвітлена 20 червня 2014 року у інтернет-виданні газети «Вінниця.info», а 21 червня вже на сторінках «myvin (моя Вінниця)», інформація є викривленою та недостовірною. Так, в даних статтях констатується факт витрачання посадовими особами Вінницького апеляційного адміністративного суду 30 млн. грн. коштів державного бюджету під час реконструкції будівлі колишнього готелю «Савой».

У свою чергу, заявляємо, що з моменту отримання цієї будівлі у користування з 2011 року по даний час судом витрачено близько 3 млн. грн.»

Відтак, запевнила прес-служба, «суд докладе усіх можливих зусиль для найшвидшого встановлення істини у цій справі, адже ситуація, що склалась через надумані скарги окремих громадських організацій, наразі дискредитує суд в очах вінничан й підриває довіру до судової влади в цілому».

Попередньо представниками суду на місці обіцялось проведення прес-конференції в понеділок. Сподіватимемось, що там прозвучать відповіді й на інші питання зі згаданих публікацій, а не лише відносно коштів на ремонт. А саме.

Чому фактично знищено історичні елементи будівлі «Савою»? Хто відповість за попередні реставраційні роботи, які потрібно проводити знову після зимівлі "Савою" без даху, хоча голова суду Віталій Кузьмишин тоді особисто запевняв, що знесений дах відновлять і загрози руйнування ніякої немає. Проте всупереч обіцянкам голови Вінницького апеляційного адмінсуду будівлю так і не накрили дахом, відтак зиму вона переживала під снігами і дощами. Чому на будівництві працюють і там же живуть якісь гастарбайтери без трудових книжок, ліцензій і дозволів, які отримують гроші "чорним налом"?

Дуже болючі питання. Чекаємо відповідей.



Переглядів: 4059
Поширень: 0