Працівники державної служби боротьби з економічною злочинністю вінницької міської міліції затримали 25-ти річного вінничанина в пункті обміну валют за намаганням збути 25 000 підроблених російських рублів.

За словами начальника Вінницького міського відділу міліції Юрія Куцого, напередодні зловмиснику вже вдалося обміняти в пункті прийому 50 000 підроблених російських рублів, як виявилось згодом, через несправність автомату для перевірки купюр. Тож не сумніваючись, що і цього разу вдасться, чоловік завітав до того ж самого пункту обміну валют, де і був затриманий правоохоронцями.

Провівши санкціонований обшук у помешканні, яке винаймав хлопець по вул. Червоноармійській, правоохоронці виявили ще 25 000 підроблених російських рублів. Разом із зловмисником в даній квартирі проживав 27-річний вінничанин та 37-річний чоловік з міста Луцька, які також брали участь в скоєнні в злочинній оборудці. Усі троє познайомилися випадково, під час підробітку з проведення ремонтних робіт у місті.

За словами затриманого, підроблені гроші їм передавав малознайомий чоловік на ім’я Сергій, який мешкає в місті Донецьк. З ним він познайомився три місяці тому, беручи участь в «анти-майдані» у місті Києві. Чоловік запропонував йому злочинну схему, згідно якої пересилав через пошту підроблені гроші для обміну, з кожної 5 000 купюри фальшивих російських рублів заробіток мав складати 100 гривень, решту з обміняних мали відсилати у місто Донецьк.

Наразі працівниками міліції підроблені гроші вилучено, проводяться заходи для перевірки інформації щодо їх походження. Чоловіки затримані та знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей). За такий злочин зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.



Переглядів: 2917
Поширень: 0