Першу партію бронежилетів – 51 із 200, придбаних коштом народного депутата України Олександра Домбровського, голова облдержадміністрації Анатолій Олійник передав представнику Вінницького Автомайдану Ігорю Басюку для транспортування в зону АТО. Захисне спорядження призначене для бійців 9-го батальйону територіальної оборони «Вінниця».

бронежилети для вінничан

Як повідомив голова облдержадміністрації, у суботу, 5 липня, укомплектують другу партію бронежилетів – ще 149 виробів. Вона негайно буде направлена бійцям 9-го батальйону територіальної оборони «Вінниця», які діють в зоні АТО на сході нашої держави.

"Чекати доукомплектування всієї партії, означає втрачати дорогоцінний час, тому було вирішено через представника Вінницького автомайдану передати вже укомплектовані бронежилети безпосередньо бійцям в зону АТО», – зазначив голова облдержадміністрації.

бронежилети для вінничан

Анатолій Олійник наголосив, що головне в цій ситуації – оперативність і мобільність, адже на кону – людські життя.

Бронепластини було виготовлено у Житомирі на одному з місцевих підприємств. Там же було здійснено й контрольний відстріл засобів індивідуального бронезахисту. Тканеві основи для бронежилетів виготовлені у м.Вінниця.

бронежилети для вінничан

Тут відбулось і ще одне тестування. Так, в тирі КНВО «Форт» МВС України були проведені випробування пластини до бронежилета на стійкість пробиття кулями з автоматів різних типів. Зокрема, з наступної зброї: автомат «АК-74» калібру 5,45x39 мм.; автомат «АКМ» калібру 7,62x39 мм та штурмова гвинтівка «Форт 221» калібру 5,56 x45 мм.

Після проведення випробувань здійснено метрологічні заміри – жодна куля не пробила пластини. Отже, бронежилети можна впевнено віднести до одного з кращих класів захисту – четвертого.

бронежилети для вінничан

Акти випробувань, складені відповідальними працівниками облдержадміністрації, фахівцями заводу "ФОРТ" та громадськими активістами, були продемонстровані журналістам.



Переглядів: 6829
Поширень: 0