Відкриття оновленої площі Тараса Шевченка заплановане на 23 серпня і буде символічним у День Державного Прапора України.

Роботи уже на завершальній стадії. Вже встановлені ліхтарі, облаштовано підпірні стінки, відновлено парапети, завершуються роботи по укладанню бруківки. Робітники працюють над конструкцією «Галереї художників». Незабаром тут встановлять лавочки, зроблять оригінальну та сучасну підсвітку фасадів будівель. А також тут буде ландшафтний дизайн.

Оновлену площу Шевченка відкриють 23 серпня. Реконструкція на фінальній стадії

Реконструкція площі триває вже третій місяць. На початку березня до 200-го ювілею від Дня народження Великого Кобзаря за кошти, які були зібрані всією вінницькою громадою, тут встановили пам’ятник Тарасу Шевченко.

Наразі робітники підрядної організації ТОВ «Мур», що проводять будівельні роботи, закінчують укладати бруківку.

Оновлену площу Шевченка відкриють 23 серпня. Реконструкція на фінальній стадії

«На площі планується викласти 2250 м2 бруківки, з яких вже зроблено 1700 м2. Вже відновлено парапети, повністю облаштовано всі комунікації, прокладено електрокабелі для ліхтарів зовнішнього освітлення. Крім того, тут буде досить оригінальна та сучасна підсвітка фасадів будівель, розташованих поруч, а також – нижнє освітлення бруківки. Загалом по реконструкції площі Тараса Шевченка вже проведено значну роботу і все йде по плану. 23 серпня, як і було обіцяно міською владою, площу Шевченка буде відкрито», – каже Сергій Моргунов.

Оновлену площу Шевченка відкриють 23 серпня. Реконструкція на фінальній стадії

«Перед тим, як ми почали реконструкцію цієї площі, було чимало критики. Зокрема, що ця територія замала. Проте сьогодні кожен вінничанин може переконатися, що у порівнянні з березнем площа повністю змінилася, і вона досить широко відкрилася. А після повної реконструкції це місце стане окрасою Вінниці, де зможуть відпочивати  як вінничани, так і гості міста. Також тут проводитимуться різні культурно-масові заходи», – зазначив Сергій Моргунов.

Оновлену площу Шевченка відкриють 23 серпня. Реконструкція на фінальній стадії

Про те, що очікує вінничан 23 серпня, коли відбудеться урочисте відкриття площі Тараса Шевченка, міські урядники не розповідають – готують сюрприз. Однак, відомо, що у цьому процесі бере активну творчу та організаційну участь Благодійний Фонд «Велика Родина», який допоміг втілити у життя проект по встановленню пам’ятника Великому Кобзарю у Вінниці.

А наступного дня, у День Незалежності, на вінничан та гостей міста чекає 3-й Фестиваль сучасного українського мистецтва «Подільська Пектораль», який вже за традицією проходитиме на Майдані Незалежності.



Переглядів: 5312
Поширень: 0