"Генеральна прокуратура України проводить досудове розслідування за фактом створення злочинної організації, члени якої протягом 2010-2014 років вчинили низку тяжких та особливо тяжких злочинів у різних сферах економіки", - йдеться в повідомленні.

За інформацією ГПУ, встановлено, що група осіб у складі кількох десятків чоловік з метою створення злочинної організації утворили групу компаній ВЕТЕК, до складу якої входили фіктивні підприємства, а також нелегальний адміністративний апарат в складі ряду департаментів органів центральної виконавчої влади".

Також встановлено, що ВЕТЕК з 2009 року по лютий 2014 року на спеціалізованих аукціонах скрапленого газу, призначеного для потреб населення, незаконно заробила понад 3 млрд грн.

"У лютому цього року переважна більшість членів вказаної злочинної організації виїхала за межі України, де вони переховуються від органів слідства. В даний час слідством арештовані активи - грошові кошти, рухоме та нерухоме майно - на суму понад 2 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що групу ВЕТЕК очолював близький до Януковичей Сергій Курченко, якого, втім, неофіційно вважали підставною особою.



Переглядів: 3432
Поширень: 0