Тестові відстріли бронепластини, які виготовляються на базі краснянського "Агромашу", що у Тиврівському районі, проходять успішно. Про це зазначив директор Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації Сергій Вовченко.

За його словами, днями в зону АТО для вінницьких бійців мали відправити 80 комплектів засобів індивідуального бронезахисту. Вчора 10 бронепластин сталі почергово «обстрілювали» різними видами бойової стрілецької (не мисливської) зброї. Проводилася незалежна експертиза у Вінницькій філії Українського інституту судової експертизи.

«Ми переконані, що офіційний висновок експертизи буде позитивний, адже простріляних пластин не було. Також, так званий обстріл пластин, був проведений за участю активістів майдану та Автомайдану Вінниці на НВО «ФОРТ» МВС України зробили тестові відстріли - ні одної простріляної пластини. Тож завдячуючи чуткам, щодо низької якості засобів індивідуального бронезахисту, виготовлених на базі краснянського "Агромашу" на тиждень затягнулася передача бронежилетів в зону АТО, які так необхідні нашим бійцям» - зазначив Сергій Вовченко.

Вінницькі пластини до бронежилетів успішно витримали тестові відстріли

З часу проведення АТО, за словами директора Департаменту цивільного захисту ОДА Сергія Вовченка, облдержадміністрацією придбано 550 бронежилетів. 9-й батальйон територіальної оборони отримав 220 бронежилетів і на 100% забезпечений сталевими касками та індивідуальними медичними засобами згідно табелю оснащення. Крім того, 130 комплектів захисного спорядження передано військовому шпиталю, 20 шт - підрозділу управління Служби безпеки у Вінницькій області, іншим структурам - 43 шт. В наявності є ще 57 бронежилетів, які можуть бути переданими в зону АТО.



Переглядів: 4358
Поширень: 0