Цьогоріч у міському Палаці дітей та юнацтва вінницькі школярі зможуть відвідувати нові гуртки – бісероплетіння та техніків-винахідників. Всього у цьому закладі працює 255 видів гуртків, у яких займається близько 4700 дітей.

Сьогодні у міському Палац дітей та юнацтва відбувся День відкритих дверей «Творчі серця маленьких вінничан». У дворі закладу дорослі й діти знайомилися з його діяльністю, долучалися до майстер-класів, переглядали виставки. А також брали участь у спортивних змаганнях, різноманітних конкурсах та розвагах.

У цьому році у Палаці дітей та юнацтва запрацює два нових види гуртків

Із кожним роком мережа гуртків Палацу поповнюється новими цікавими напрямками діяльності. До послуг дітей – 43 навчальних класи, комп’ютерний центр, плавальний басейн, стрілецький тир, астрономічна обсерваторія, радіостанція, актова зала, чотири балетні та одна спортивна зали. А також – бібліотека, кабінет медичного обстеження, постійнодіюча виставка образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, авіаклуб та керамічний цех.

У цьому році у Палаці дітей та юнацтва запрацює два нових види гуртків

«Три роки тому міською радою було прийнято рішення про можливість відкриття філій Палацу на базах загальноосвітніх шкіл. Починали ми з 8 гуртків у 4 школах, нині діє 20 гуртків у 12 школах. Ми намагаємося розширювати цю мережу, щоб охопити якомога більшу кількість дітей позашкільною роботою. Загалом у Палаці дітей та юнацтва в минулому році було створено та оновлено зміст 15 видів гуртків. Серед іншого були створені гуртки аніматорів, екскурсоводів, автомототехніки, гурток інформатики та програмування для молодших школярів за авторською програмою педагогів Палацу, лялькова майстерня. По-новому почав працювати Театр моди, оновив свою роботу гурток фітодизайну. З’явилися у нас східні танці, сучасна хореографія. У минулому році ми створили гурток робототехніки і в цьому році продовжуємо над ним працювати. У цьому році у нас відкриваються гуртки бісероплетіння та техніків-винахідників», – розповідає директор Палацу дітей та юнацтва Світлана Мусійчук.

У цьому році у Палаці дітей та юнацтва запрацює два нових види гуртків

У День відкритих дверей у дворі Палацу дітей та юнацтва всіх бажаючих знайомили з діяльністю закладу. Представники відділу декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва проводили різноманітні майстер-класи.

У цьому році у Палаці дітей та юнацтва запрацює два нових види гуртків

Тут можна було познайомитися з діяльністю гуртків «М’яка іграшка», «Лавка чудес», «Лялькова майстерня», «Тістопластика», «Художнє в’язання». Також дітям та їхнім батькам показали чим займаються у гуртках «Юний дизайнер», «Текстильний сувенір», креатив-студія «Орхідея» тощо.

У цьому році у Палаці дітей та юнацтва запрацює два нових види гуртків

Педагоги відділу науки і технічної творчості презентували свої гуртки: авіамодельний, астрономічний, гурток радіооператорів, інформатики, програмування, початкового технічного моделювання, архітектурне моделювання, робототехніка тощо. Відділ художньо-естетичного виховання представив ансамблі та гуртки.



Переглядів: 5892
Поширень: 0