- Он у вас на площі стоїть намет "Правого сектору" - йдіть і спитайте, куди йдуть зібрані ними гроші, - сказав у інтерв\'ю "Місту" Юрій Савілов. - Ми хотіли запитати, але там сидів літній чоловік - ми не стали його зачіпати. А днями із "Правого сектору" загинули 14 людей...

Керівник "Правого сектору" Вінниччини Сергій Чумак відкидає будь-які звинувачення і навіть натяки на них.

- У тому агітаційному наметі, про який згадує Юрій Савілов, сидить Анатолій Чайка - ветеран Майдану, якого піддавали тортурам за його погляди, це шанована громадою людина. Тому образлива навіть думка, яка кидає тінь на нього, - каже Сергій Чумак. - Ми з тих скриньок щодня виймаємо 30-40 грн. Хоча кошти й невеликі, але ми все одно комісійно фіксуємо кожну виїмку.

За словами керівника "Правого сектору", практично всі ці гроші йдуть на утримання тренувальної бази у Петрику.

- Витрачаємо на транспорт, який доправляє добровольців на підготовчі збори та у зону АТО, - пояснює Сергій Чумак. - Звісно, що гроші зі скриньки не забезпечують всіх потреб, більшість необхідних нам коштів ми отримуємо як перерахування від різних людей, які розуміють важливість справи захисту Вітчизни.

На базі у Петрику постійно тренується 30-60 представників "Правого сектору". Підготовлених бійців відправляють у батальйон УНСО.

- Так історично сталося, що "Правий сектор" Вінницької області складається головним чином саме з представників УНСО, - говорить Сергій Чумак. - У нашому батальйоні, а це нині вже триста чоловік, втрат поки не було, ми його екіпіруємо та забезпечуємо дуже ретельно. Але це, звісно, не означає, що "Правий сектор" не несе втрат на Сході. Так загиблі є, і причини їх загибелі різні. Але ми просто не можемо відповідати за всі підрозділи "Правого сектору".

До речі, за словами Сергія Чумака, у планах "Правого сектору" - облаштувати на території області ще один навчальний центр, де бійці зможуть пройти підготовку до служби у зоні АТО. Адже потік добровольців не мілішає, патріоти активно стають на захист країни.



Переглядів: 4797
Поширень: 0