У Вінниці вже готують техніку, яка буде прибирати міські дороги в зимовий період. На сьогоднішній день до зими фактично підготовлено 84 % наявних у КП «Вінницьке шляхове управління» (ВШУ) машин, але якщо випаде сніг – за 2-3 дні готовність буде стовідсотковою (окрема техніка зараз ще задіяна на літньому прибиранні доріг, її переобладнання триватиме кілька днів). Також заготовлено вже більше 5 тис. тон солі та 3,2 тис. тон відсіву для посипання тротуарів та доріг.

Для посипання тротуарів та доріг Вінниці вже заготовлено більше 5 тис. тон солі та 3,2 тис. тон відсіву

Вінницьке шляхове управління закінчує готувати техніку до прибирання доріг та тротуарів під час зими. Також у розчистці снігу буде задіюватися і техніка супідрядних підприємств, що мають на своєму балансі малогабаритну техніку, яку використовуватимуть у важкодоступних ділянках доріг та на вузьких вулицях в основному приватного сектору. За словами начальника КП «Вінницьке шляхове управління» Святослава Буше, в разі сильних снігопадів крім основної техніки різного функціонального призначення, якої в наявності 67 одиниць, ВШУ уклало договори ще з десятьма підприємства, які можуть надати додаткову техніку, таку як бульдозери та екскаватори, чисельністю 17-18 одиниць. Отож загалом на прибирання вулиць взимку може вийти до 84 одиниць техніки.

Для посипання тротуарів та доріг Вінниці вже заготовлено більше 5 тис. тон солі та 3,2 тис. тон відсіву

На сьогоднішній день вже розроблено шість маршрутів руху транспорту, який розчищатиме дороги, та шість маршрутів по посипці доріг. «Ці маршрути вже перевірені, кожен, в середньому, протяжністю 34 км проїжджої частини. Чітко розділені обов’язки, кожен водій пройшов навчання та здав екзамен, і тільки після цього він може працювати на вулицях міста. На прибиранні від снігу доріг та тротуарів буде задіяно 125 робітників», - зазначає начальник КП «Вінницьке шляхове управління» Святослав Буше.

Для посипання тротуарів та доріг Вінниці вже заготовлено більше 5 тис. тон солі та 3,2 тис. тон відсіву

Закінчують готувати до зими і автошляхи міста – дорожники завершують ямковий ремонт. На сьогоднішній день поточним ремонтом відновлено 26 тис. м2 дорожнього полотна, а також за допомогою бітумної мастики зашпоровано 25 тис. погонних метрів тріщин. За словами директора департаменту комунального господарства та благоустрою Ігоря Корольчука, загалом цьогоріч поточним ремонтом було охоплено 153 вулиці міста.

Для посипання тротуарів та доріг Вінниці вже заготовлено більше 5 тис. тон солі та 3,2 тис. тон відсіву

Закуплено частково і паливно-мастильні та посипочні матеріали. В цьому році передбачено заготовити 7200 т солі, вже закуплено 4232 т, ще 871 т залишилося з минулої зими. Ще 10 вагонів, а це біля 700 т, знаходяться на шляху до Вінниці. Також заготовлено 3227 т відсіву. В.о. міського голови Сергій Моргунов, який сьогодні приїздив до «Вінницького шляхового управління» перевірити готовність підприємства до роботи взимку, звернув увагу на необхідність резерву посипочного матеріалу і для посипання доріг навколишніх сіл, по яких курсує міський транспорт. «У нас укладено угоди з сільськими радами, які дали згоду на включення їхніх земель до меж міста, і нещодавно вони піднімали питання про допомогу у розчистці відповідних ділянок доріг зимою. Тому треба розрахувати реальні потреби протиожеледного матеріалу і врахувати їх при заготівлі», - зауважив Сергій Моргунов.



Переглядів: 6188
Поширень: 0