У Вінниці завершуються роботи по облаштуванню нового дитячого та спортивного мультикомплексу по вулиці Стельмаха,19. Тут вже встановлено спортивні тренажери та дитячий майданчик. Також тут вже є лавочки, урни для сміття, зовнішнє освітлення. Наразі проводиться благоустрій прилеглої території. До кінця тижня роботи будуть повністю завершені.

Спортивні та дитячі мультикомплекси почали з’являтись у різних куточках Вінниці ще з 2011 року. Маленькі вінничани можуть розважатися тут на ігровому майданчику, а люди, які ведуть активний спосіб життя, – займатися на різних тренажерах у спортивній зоні. Близько шести років у нашому місті діє програм «Вінниця – місто, дружнє до дітей». Нею, серед іншого, передбачається, що інфраструктура міста повинна розвиватись з врахуванням потреб та вподобань маленьких вінничан.

З 2006 року у Вінниці почала діяти Програма по встановленню дитячих та спортивних майданчиків на прибудинкових територіях багатоповерхових будинків. З того часу встановлено більше двох сотень дитячих та спортивних майданчиків у дворах висоток та в мікрорайонах приватної забудови. Значною популярністю користуються й багатофункціональні комплекси, які поєднують у собі ігровий та спортивно-тренажерний майданчики.

Цього року робота зі встановлення нових дитячо-спортивних мультикомплексів розпочалася влітку. У червні такий майданчик зробили на Старому місті та у мікрорайоні Вишенька. У серпні – спортивний майданчик на території школи №23. Також встановлено дитячий та спортивний комплекс на території школи №36 (вулиця Пирогова, 191).

дитячий майданчика по вулиці Міліційній у Вінниці

Нещодавно також завершилися роботи по встановленню дитячого майданчика по вулиці Міліційній, 8 на території ДНЗ №21. Він розраховані на дітей віком від 3 до 6 років. Тут є два ігровий комплекси («Машинка» та «Малюк») гойдалки «Балансир» та «Джип», карусель і гімнастичний комплекс «Спорт-1».

створенню спортивного та дитячого мультикомплексу по вулиці Стельмаха,19

Наразі тривають роботи по створенню спортивного та дитячого мультикомплексу по вулиці Стельмаха,19. Роботи планується завершити до кінця цього тижня. «Тут вже встановлені всі необхідні елементи. На дитячому майданчику є ігровий комплекс «Бастіон», гойдалки, карусель «Васильок», машина з гіркою. Спортивна зона має як тренажери, так і елементи для стріт-ворк-ауту. Також є лавочки, урни для сміття та облаштовано зовнішнє освітлення, викладена тротуарна плитка, зроблена огорожа», – розповів заступник директора департаменту міського господарства Григорій Пурдик.



Переглядів: 9428
Поширень: 0