24 листопада за участю заступника Міністра освіти і науки Павла Полянського відбулась чергова зустріч робочої групи з підготовки інформаційно-методичних матеріалів про події в Україні 2013-2014 років, зокрема - Революції Гідності (Євромайдан) і російсько-українській війні.

Як повідомили Цензор.НЕТ в прес-службі Міносвіти, зараз експерти розробляють матеріали у двох форматах: 1) навчально-науковий матеріал для вчителів; 2) додаток у вигляді окремого параграфа в підручники з історії України для випускних класів.

На відміну від розширеного методичного матеріалу додаток до підручників буде більш стислим, половину обсягу буде займати змістовна інфографіка та ілюстрації.

За словами Павла Полянського, цей розділ покликаний допомогти учням структурувати знання про основні революційних і військових події в Україні, які для багатьох учнів та вчителів добре відомі.

"Також параграф повинен бути побудований на" відкритих ", таких, що не мають готової однозначної відповіді, питаннях і обговореннях учнів, а не на монологічному викладі матеріалу", - підкреслив заступник Міністра.

Вже цього року завдання, пов\'язані з Революцією Гідності і російсько-українською війною, будуть включені в програму Зовнішнього незалежного оцінювання в рамках тестів з історії України.

Над створенням методичного матеріалу для педагогів і параграфа для учнів працюють дві групи експертів та істориків. Матеріал буде підготовлений вже до початку 2015 року.



Переглядів: 3372
Поширень: 0