Ранок суботи, 6 грудня розпочався у центрі Вінниці із подій, які нагадав січневі події, коли у розпал Революції гідності, протестувальники захопили будівлю Вінницької обласної ради та облдержадміністрації, повідомляє "Вінниця.Daily"

Запланована позачергова сесія Вінницької обласної ради розпочалась мітингом прихильників Сергія Свитка, перекриттям руху транспорту на вулиці Соборній та кількома спробами штурму будівлі облради, правда невдалими. У штурмі беруть участь близько 400 прихильників "Батьківщини" Тимошенко, "Волі" Деревянка, "Свободи" Тягнибока та кілька десятків вінницьких "рєволюціонерів", що подружилися з регіоналами на чолі з екс-головою облради Сергієм Татусяком.

У центрі Вінниці неспокійно - сесія Вінницької обласної ради

Потрійний кордон правоохоронців тримає оборону та не дає розтрощити будівлю. Усе це робиться із єдиною метою - недопустити проведення сесії, на якій буде розглядатися питання зняття з посади Голови облради Сергія Свитка.

Попри це депутати все ж таки зібрались. На сесію прийшли 99 депутатів Вінницької обласної ради.

Але відчуваючи неминучий програш, представники вінницької "Батьківщини", які вдало "спєлісь" з колишеніми регіоналами Сергія Татусяка намагаються своїми виступами домогтися зняття з розгляду питання про відставку Свитка. Зокрема Людмила Щербаківська волає у микрофон, що голова Вінницької облдержадміністрації Анатолій Олійник має забезпечити порядок та пустити до будівлі мітитнгуючих.

Біля входу в ОДА у хлопців спецбатальйону «Вінниця», які нещодавно повернулись з зони АТО по ротації кидали яйцями. Це подяка від «мирних» Януарія Шостака та «свободівців» за те, що бійці відстоюють незалежність України?

Віктор Маліновський

Януарій Шостак

Ольга Малиновська

Стало відомо, що поранено двох осіб - правоохоронця та активіста. Міліціонеру розбили голову гумовою дубинкою. Постраждалих забрала швидка.

проплачена бидлота металевою трубою б\'є правоохоронців, які виконують свою роботу

Станом на 11:16 частина депутатів залишила приміщення будівлі через задимлення, повідомляє "Вінниця.інфо".

У приміщенні обласної ради димові шашки

У приміщенні обласної ради димові шашки. У вхідних дверях вибили вікна.

Серед людей, що взяли в облогу будівлю Вінницької ОДА, багато приїжджих з Хмельницького, - про це повідомляє кореспондент "РЕАЛу". Це підтверджують і журналісти з інших видань.

сміттєві баки у ОДА

Станом на 11:40 лизько 300 мітингувальників увірвалися в будівлю облдержадміністрації, взявши з собою два сміттєві баки.

Станом на 12 годинку мітингуючі висунули свої вимоги. Зокрема, вони пригрозили не випускати з будівлі депутатів, поки ті не оголосять про саморозпуск облради. Також звучать заклики до губернатора Олійника, щоб він написав заяву про відставку. Крім того, пішли заклики відправитися до будівлі УМВС та вимагати відставки головного міліціонера Вінниччини Моренця.

Нагадаємо, серед протестуючих багато іногородніх, і взагалі, акція стала нагадувати не демократичне висловлення своєї позиції, а організовану провокацію.

За повідомленням "РЕАЛу" мітингувальниками керує колишній нардеп свободівець Олексій Фурман. Який тепер вимагає відставку прокурора, міліціонера, голови ОДА та всіх інших. Ці вигуки звісно звучать абсурдно, враховуючи підтримку влади більшістю Вінничан. І стає зрозумілим хто стоїть за сьогоднішнім безладом у Вінниці.

Олексій Фурман

 



Переглядів: 11330
Поширень: 0