Починаючи з 16 липня вінницький мото-скутер клуб "Скутер-лайф" спільно із ДАІ буде патрулювати вулиці.

У першу чергу така акція спрямована на виявлення порушників саме серед мотолюбителів. Сумісне відпрацювання буде тривати у Вінниці впродовж місяця. Поки що у патрулюванні будуть задіяні 15 членів клубу, кожен з яких закріплений за інспектором ДПС.

- Головне наше завдання - провести роз`яснювальну роботу серед скутеристів, - каже Олексій Кушнір, очільник клубу. - У літній сезон на вулицю виїжджає велика кількість мопедів, моторолерів, мотоциклів. І не рідко за кермом сидять неповнолітні, які думають, що це - усього навсього велосипед з двигуном, а відтак і їздять без шоломів, не знаючи Правил дорожнього руху. Наш клуб буде допомагати ДАІ виявляти таких порушників.

За шість місяців 2009 року скутеристи стали потрапили у 25 ДТП, у яких 17 людей травмувалися. Спроба клубу "Скутер-лайф" допомогти навести лад у русі мототранспорту порадувала Державтоінспекцію.

- Їхня присутність на патрулюванні має дати результат, адже це дозволить багатьом мотолюбителям донести, що є така проблема. Крім того, це дозволить клубу залучити у свої ряди більше скутеристів, а значить більше людей будуть дотримувати правил поведінки на дорозі, - каже інпектор профілактичної роботи ДАІ міста Денис Злощинський.

До речі, за словами співорганізатора акції Руслана Анфілова, начальника відділу сім`ї, молоді та туризму, під час патрулювання скутеристи матимуть посвідчення, що прирівнюють їх до працівникиів міліції, що має убезпечити їх під час можливих конфліктів з порушниками.


Переглядів: 3444
Поширень: 0