Вінницька облрада ухвалила рішення про об’єднання громад регіону

24 червня на сесії Вінницької обласної ради затверджено Перспективний план формування територій громад Вінницької області, який передбачає створення 106 обєднаних громад замість 735 громад сел, селищ та міст. А от усі 27 районів при цьому збережуться.

Частина присутніх на сесії представників районів була проти, особливо просили не об’єднувати села з містами. Їм пояснили, що це тільки перший крок реформи, зате затвердження Плану дозволить громадам області додатково отримати та витратити на свої потреби понад 150 мільйонів гривень вже в цьому році.

Тепер найменша громада налічуватиме 3 тисячі жителів, а найбільша (Вінницька) – понад 370 тисяч. Зокрема, у Вінницькому районі населені пункти об\'єднаються у 8 громад, Жмеринському - 6, Калинівському - 5, Літинському- 3.

Два депутати у Вінниці побились за «тріпдачу»

Каменем спотикання стала посада головного лікаря обласного шкірно-венерологічного диспансеру, де вже рік точиться юридична колізія із звільненням Сергія Бельца й призначення на цю посаду Максима Третьякова.

Після виступу Татусяка на підтримку Третьякова, до мікрофону кинувся Яремчук: «Я знаю, чому ви, Сергій Пилипович, захащаєте Третьякова! Бо він їй галочки ставить, коли вона на роботу не ходить, а з вами по закордонам їздить».

Два депутати у Вінниці побились за «тріпдачу»

Зіткнення було секундним, бо інші депутати розтягнули їх одне від одного. Але в інтернетах вже пішов гуляти анекдот: "У Вінниці побилися два страуси Януковича".

У Вінниці побилися два страуси Януковича

Що ж до причини конфлікту, то рішення про призначення головного лікаря обласного клінічного шкірно-венерологічного диспансеру так і не прийнято. Депутати не підтримали ні кандидатуру чинного в.о. головного лікаря Максима Третьякова, ні Сергія Бєльца.

В центрі Єревану вже стоять барикади зі сміттєвих баків

У центрі Єревану учасники акції протесту проти підвищення тарифів на електроенергію забарикадувалися від поліції вуличними сміттєвими урнами поперек проспекту Баграмяна.

В центрі Єревану вже стоять барикади зі сміттєвих баків

Акція протесту перекинулася вже й на інші міста Вірменії, також мітинги представників вірменської громади за кордоном –пройшли у Лос-Анджелесі і у кількох містах Франції та Німеччини.

Президент Вірменії, біля резиденції якого поліція розігнала демонстрацію водометами, терміново відбув з країни.

До речі, електромережі Вірменії належать російській компанії.

В центрі Єревану вже стоять барикади зі сміттєвих баків

Міністр екології вважає, що безкоштовні польоти літаками олігарха – це не корупція

Кабмін зробив подання до Верховної Ради про звільнення міністра екології Ігора Шевченко за перельоти в приватних цілях в Ніццу, Емірати та Німеччину на приватному літаку. В Ніцці він знаходився саме під час пожежі на нафтобазі під Києвом.

У будь-якій країні Європейського союзу - це би одразу призвело до відставки такого високопосадовця.

Сам Шевченко на своїй сторінці в Facebook назвав засідання уряду про його відставку "політичним фарсом" і не вбачає у своїх діях корупції.

Літав Шевченко літаком олігарха Олександра Онищенка, який володіє газодобувним бізнесом. Депутат Тетяна Чорновіл впевнена, що фірми Онищенко незаконно отримали ліцензії на видобуток газуі.

"Всі ці ліцензії після Майдану досі не розірвані, тому що міністр екології Шевченко - це ставленик того ж Онищенко, який стоїть на сторожі його схем. Онищенко у БЮТ купив цю посаду міністра екології, і в результаті всі ці ліцензії продовжують діяти, а всі ці фірми продовжують працювати ", - заявила вона.

Несподівано відреагувала на скандал Юлія Тимошенко, яка в грудні 2014 року сама робила подання на призначення Шевченка міністром по квоті «Батьківщини» (дивіться прикріплений файл), а вже 23 червня 2015 заявила: «За нашими квотами ніяких міністрів не призначалося... Міністр, який працює на посаді зараз з екологічних питань, прийшов від громадянського суспільства…»

Юлія Тимошенко

У Харкові призовна кампанія дійшла до абсурду

Сьогодні працівники військкомату роздали повістки депутатам на сесії міської ради, а також вдосвіта в гуртожитках студентам деяких закладів під загрозою не допустити до іспитів.
Родичі студентів вже підготували колективну скаргу до Міноборони та військової прокуратури. А випускники готуються доводити у суді неправомірність дій співробітників Харківського обласного військкомату. Таке враження, що дехто в Харкові на сонці перепікся
Див. відео

Затвердили нову форму нового поліцейського патруля

У середу, 24 червня, Кабінет міністрів на своєму засіданні затвердив зразки форми нового поліцейського патруля, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Затвердили нову форму нового поліцейського патруля

"Сьогодні прийшов на засідання Кабміну з новими патрульними поліцейськими. Міністерський народ напружився, особливо міністр Шевченко, звинувачення якого в корупційному польоті на чартері в Ніццу були в порядку денному. Але не з цього приводу прийшли хлопці зі мною сьогодні в Кабмін . Сьогодні Кабмін затвердив зразки форми нового поліцейського патруля ", - написав Аваков в Facebook.

Так виглядає сьогодні окупований Донецьк

Мешканець Донецька зняв на відео сьогоднішній вигляд центру міста. Авто з номерами "Терорист", вибите скло, закриті магазини та урни, забиті пляшками зі спиртним – так виглядає сьогодні місто. Причину зйомки чоловік пояснив так: "Мені багато разів писали, що не вірять мені. Мовляв, я зі своїми переконаннями можу бути максимум зі Львова. Ні, з Донецька я. І не підтримую "ДНР", "ЛНР", "Схід", і будь-який прояв сепаратизму. Хто думає, що в Донецьку все прекрасно!? Відео для вас, ж*пи ошукані".



Переглядів: 4130
Поширень: 0