Спільними зусиллями волонтерів, благодійників та просто небайдужих людей українські військові, що воюють в зоні АТО, отримають прилади для зняття розтяжок вибухових пристроїв – так звані «кішки».

Не секрет, що потреба в таких приладах існує у всіх підрозділах на передовій. А більш-менш забезпечені "кішками" тільки сапери.

Саме тому активісти Обласного громадського формування «Самооборона Майдану у Вінницькій області» вирішили знайти однодумців та реалізувати чудовий задум – виготовити та передати нашим захисникам таке потрібне їм обладнання.

У Вінниці виготовили сотню «кішок» для українських військових

До цієї доброї справи долучилося ТОВ «Метінвест».СМЦ Філія ТОВ «Метінвест».СМЦ в м.Вінниця,  яке надало метал, а також працівники відділу інструментального виробництва ПАТ «Маяк», які взяли на себе виготовлення приладів.

Хлопці приблизно півтора місяці працювали у вільний від основної роботи час, і ось результат: 100 новеньких металевих «кішок», вкритих цинковим сплавом, вже ретельно запаковані та найближчими днями будуть відправлені у різні підрозділи ЗСУ, Нацгвардії, а також прикордонникам.

У Вінниці виготовили сотню «кішок» для українських військових

За словами працівників відділу інструментального виробництва ПАТ «Маяк», «кішку», яка була надана їм як зразок для виробництва, вони не лише якісно відтворили, але і дещо модернізували, аби прилад став більш зручним у користуванні.

У Вінниці виготовили сотню «кішок» для українських військових

Як кажуть робітники, які власноруч виготовляли дане приладдя, вони не могли залишатися осторонь допомоги українським військовим, адже серед бійців, які воюють зараз в зоні АТО, є і їх колеги - хлопці, які колись і самі працювали пліч-о-пліч з ними на заводі.

У Вінниці виготовили сотню «кішок» для українських військових

- Впевнений, що дане обладнання без сумніву стане у пригоді нашим захисникам та допоможе врятувати не одне людське життя, - зазначив керівник ОГФ «Самооборона Майдану у Вінницькій області» Андрій Книжник. – Я щиро вдячний всім, хто відгукнувся на дану ініціативу та долучився до такої потрібної справи.



Переглядів: 6401
Поширень: 0