Управління Держгеокадастру у м. Вінниці вже приймає замовлення витягу з Державного земельного кадастру через Інтернет. Днями до цієї служби надійшло перших два он-лайн-замовлення на отримання витягу. Їх зробили мешканці Києва. Система передбачає, що отримати замовлений документ можна в Центрі надання адміністративних послуг будь-якого міста, який замовник вкаже у своєму запиті.

Отримання витягу про земельну ділянку – найпопулярніша послуга в сфері земельних відносин. Щорічно в Україні за заявами громадян видається близько мільйона витягів. З початку 2015 року у Вінниці вже видано 1130 витягів.

30 червня 2015 року Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру та Державне агентство з питань електронного урядування України запустили он-лайн-електронну послугу «Замовлення витягу з Державного земельного кадастру».

У Вінниці витяг з Державного земельного кадастру вже замовляють по Інтернету

Це дозволило здійснювати замовлення витягу через Публічну кадастрову карту, яка розміщена на офіційному сайті Держгеокадастру. Тобто, людині вже не потрібно їхати для замовлення документі в іншу область чи район витрачаючи час, а можна здійснити таке замовлення через Інтернет.

У систему інтегрована функція он-лайн оплати послуги через сервіс моментальних платежів Приватбанку. Вартість послуги з надання витягу з Державного земельного кадастру - 53 гривні. Банківська комісія при цьому не стягується. Підтвердження про сформовану заявку та повідомлення про готовність документу користувач отримує на свою електрону адресу.

«Отримати готовий витяг (який було замовлено он-лайн) можна в будь-якому з 660 центрів надання адміністративних послуг по всій Україні. Єдиний документ, який при цьому знадобиться – посвідчення особи. Ми, наприклад, відправимо запити у Київ, звідки надійшло замовлення, і люди вже там в Центрі надання адміністративних послуг за місцем проживання отримають свій документ», - розповіла начальник управління Держгеокадастру у м. Вінниці Тетяна Медвецька.​



Переглядів: 4057
Поширень: 0