На Вінниччині на День Незалежності, 24 серпня, відбудеться обласна акція «Вшануй героїв. Молись за рідну Україну».

Напередодні, у День прапора, заплановані також заходи із вшанування пам’яті загиблих в АТО. Зокрема передбачено урочиста церемонія відкриття інтерактивної стели Небесній сотні та загиблим Героям АТО, покладання квітів до Меморіалу Слави та пам’ятного знаку «Пам’яті небесної сотні та Героїв АТО». На Алеї Героїв у м. Вінниці встановлять пам’ятники Героям України Дмитру Майбороді та Дмитру Шкарбуну. Про це, під час засідання організаційного комітету щодо відзначення державного свята, розповів заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк.

«Це свято передає дух патріотизму та гордості за свою націю, яка пройшовши серйозні випробування, створила свою незалежну державу, а нині продовжує боронити її суверенітет та територіальну цілісність. Ми маємо використати підготовку та відзначення 24-ї річниці незалежності України для єднання українського народу у справі зміцнення і розвитку своєї держави, захисту її суверенітету й територіальної цілісності, утвердження патріотизму, збереження та розвиток державницьких традицій, незмінність цивілізаційного вибору, гідне вшанування борців за незалежність України усіх поколінь» – зауважив Ігор Івасюк.

Вінницька ОДА озвучила афішу заходів до святкування Дня Незалежності у Вінниці

Крім того, як розповіла в ході зібрання, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк, у програмі відзначення 24-ї річниці Незалежності України заплановані урочисте засідання сесії обласної Ради з відзначенням вінничан «За заслуги перед Вінниччиною» та вручення відзнак «Людина року», Дошка Пошани.

«У кіноконцертній залі «Плеяда» відбудеться урочиста церемонія вручення державних нагород та святковий концерт до Дня незалежності України за участі представників місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, політичних формувань, громадських об’єднань, трудових колективів, запрошених іноземних делегацій. 24 серпня кожен вінничан, який прийде на Майдан Незалежності може долучитися до Всеукраїнської акції «Виконання Гімну держави» - зазначила Світлана Василюк.

Традиційно в рамках Дня Незалежності пройдуть Фестивалі народної творчості та сучасного українського мистецтва «Скарби Поділля» та «Подільська пектораль». Їх учасників можна буде зустріти на різних майданчиках обласного центру 24 серпня.

За словами начальника управління міжнародного співробітництва облдержадміністрації Володимира Мережка разом із вінничанами День Незалежності відзначатимуть і закордоні друзі та партнери. Так, підтвердили участь на урочистостях офіційні делегації з Свентокшиського воєводства Республіка Польща, Румунії та Молдови.

Начальник управління Державної міграційної служби України у Вінницькій області Борис Наливайко розповів, що 25 серпня заплановано також вручення паспортів вінничанам, яким на День Незалежності виповниться 16 років. Попередньо, нині на Вінниччині проживає 11 таких молодих людей.



Переглядів: 5335
Поширень: 0