19-20 вересня у Вінниці проходитиме XIX міжнародний фестиваль «VINNYTSIA JAZZFEST-2015». Глядачі зможуть насолодитися виступами зірок світової джазової сцени з 9 країн світу, серед яких джазмени з Швейцарії, Австрії, Литви, Естонії, США, Литви та інші. Вінницю представлятиме «золотий» голос Вінниці Оксана Славна. Квитки на концерти коштуватимуть від 30 до 60 гривень. Їх можна замовити за телефоном 690-025 або самостійно забронювати через електронну сиситему замовлень на сайті фестивалю www.jazz.vn.ua

У вересні на два дні Вінниця знову перетвориться на джазову столицю України. Вінничани та гості міста зможуть познайомитися з кращими зразками джазового мистецтва із різних куточків світу.

Минулого року у звязку з важкою ситуацією у країні джазовий фестиваль не проводився. Це відбулося вперше з 1996 року. «Ми повинні використовувати будь-яку можливість говорити про те, що ми прагнемо миру, що наша країна готова до змін і до співпраці зі всіма країна світу, ми відкриті. І тому ми повинні брати участь у таких міжнародних культурних подіях. До нас в цьому році приїздитимуть музиканти зі своїми родинами, тобто організувавши фестиваль, ми довели, що ми є мирною країною, люди відвідують концерти, і це є важливим показником, – каже генеральний продюсер фестивалю Ірина Френкель. – Тож, два дні фестивалю будуть дуже насиченими і різноплановими».

Організатори щороку намагаються представити джаз у всьому його розмаїтті напрямків, тому запрошуються музиканти з багатьох куточків світу. На XІХ-му фестивалі гратимуть джазмени зі Швеції, Естонії, Литви, Австрії, Німеччини, Швейцарії, Вірменії, США та України. Вінницю представлятиме Оксана Славна. Разом із квартетом «Експромт» вона презентує для слухачів свою нову програму, у якій поєднаються класичні джазові композиції та авторська музика.

На міжнародному фестивалі «VINNYTSIA JAZZFEST – 2015» на особисте запрошення Сергія Моргунова виступатиме гурт Freedom-jazz

За традицією, яку було започатковано у 2011 році, обидва фестивальні дні розпочнуться під звуки проекту «Джаз де Парі» на площі Театральній, в якому братимуть участь переможці п’ятого всеукраїнського конкурсу молодих джазових виконавців «JUNIOR JAZZ», фінал якого відбудеться напередодні фестивалю. Нові лауреати, молоді джазові виконавці, просто неба додадуть драйву та шаленої енергетики у вуличне життя нашого міста, закликаючи до фестивального розмаїття.

«Перший концерт фестивалю 19 вересня о 16-ій годині за традицією відкривають вінничани. Це буде проект Оксани Славної та квартету «Експромт». Також окрасою першого концерту буде Nordic sax quartet зі Швеції. Вони мають дуже цікаву джазову програму. Другий концерт розпочнеться 19 вересня о 18:30, це буде прибалтійський джаз. Тут виступатимуть Danis pulaiskas group (Литва) та Sooar – Vaigla- Ruben trio (Естонія). І третій концерт цього дня стартує о 21-ій годині. Глядачі зможуть насолодитися джазом від Acoustic travelers duo з Австрії та гуртом Mo’blow з Німеччини», – зазначила Ірина Френкель.

На міжнародному фестивалі «VINNYTSIA JAZZFEST – 2015» на особисте запрошення Сергія Моргунова виступатиме гурт Freedom-jazz

Другий день фестивалю, 20 вересня, принесе цікаві творчі новинки. Глядачі зможуть почути вірменську музику поєднані з джазом та world-music від Authentic Light Orchestra, оригінальний джаз просто з серця Америки (Sharon Clark s Chris Grasso Trio). Також цього дня на особисте запрошення в.о. міського голови Сергія Моргунова виступатиме гурт Freedom-jazz (Україна) з програмою «В джазі лише красуні».

«Вінницький джазовий фестиваль є візитівкою та окрасою нашого міста, він відомий у всіх куточках нашої планети. І є багаторічна традиція, коли очільники міста допомагають нам у його проведенні. Сергій Моргунов, маючи з нами розмову про фестиваль, зазначив, що хоче зробити подарунок усім вінничанам і запросив до Вінниці гурт Freedom-jazz. Тож вперше за 19 років проведення фестивалю ми завершуємо його виступом українського колектику, який є хедлайнером заходу. Це буде театралізований джаз, сучасні обробки джазових стандартів», – каже директор Центру концертних та фестивальних програм Максим Філанчук.

На міжнародному фестивалі «VINNYTSIA JAZZFEST – 2015» на особисте запрошення Сергія Моргунова виступатиме гурт Freedom-jazz

Завдяки партнерам фестивалю організаторам вдалося зберегти фінансову політику джазового фестивалю – запрошення повинні бути за доступною ціною. «Фестиваль повинен бути загальнодоступним, люди мають бачити найкраще і щоб це не шкодило їхньому гаманцю. Загалом буде шість концертів, на кожний з них потрібно купувати квитки, які коштують від 30 до 60 гривень. Можна придбати запрошення на всі концерти разом, це коштуватиме 250 гривень», – каже виконавчий директор фестивалю Павло Третяков.

З 28-го серпня замовити квитки можна за телефоном 690-025 або самостійно забронювати через електронну систему замовлень на сайті фестивалю www.jazz.vn.ua. Перші три замовлення, які пройдуть через цю електронну систему, будуть безкоштовними. Також у рамках відзначення Дня міста 5 вересня біля БТІ по вулиці Соборній буде розташований джазовий трамвай, де можна буде купити квитки, перший і останній покупець отримає білет безкоштовно. Він працюватиме з 13-ї до 18-ї години. В джазовому трамвайчику буде виставка фотографій з минулорічних фестивалів джазу.

Організаторами фестивалю є Вінницька міська рада, КП Центр концертних та фестивальних програм, Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля. Партнери фестивалю: Посольство Німеччини в Україні, Посольство Сполучених штатів Америки в Україні, Посольство Королівства Швеція, Міністерство культури Естонії, Фонд «Естонський культурний капітал», Інститут культури республіки Литва, Австрійський культурний форум, Баварський Дім в Одесі, Швейцарський фонд «Про Гельвеція».



Переглядів: 5874
Поширень: 0