За сприянням Дружини Президента до нового навчального року Фонд Порошенка започаткував бібліотеку у вінницькому дошкільному навчальному закладі №74 «Сонечко». Ініціатива реалізована в рамках благодійної програми «З теплом у серці».

Для новоствореної бібліотеки представники Фонду передали комплект книг – навчальна й методична література, а також казки як українських, так і світових авторів.

Зокрема, для діточок старших груп передбачено книжки, за якими вони матимуть змогу готуватися до школи та вже вивчати ази іноземних мов. Для найменших – ілюстровані цікаві й пізнавальні казки та історії, які вчитимуть малечу дружити, допомагати одне одному та любити своїх батьків і свою країну.

Методична ж література урізноманітнить дитячі прогулянки на свіжому повітрі та заняття в гуртках, які діють при дошкільному закладі, й сприятиме більш насиченому, цікавому та повноцінному розвитку вихованців садочку.

Фонд Порошенка започаткував бібліотеку у вінницькому дитячому садочку

Також під час свята Книги у садочку представники Фонду Порошенка подарували кожному вихованцю дитячі міні-театри. Отримавши подарунки, малеча з цікавістю розглядала та обговорювала нові ілюстровані книжки та вже почала грати один з одним, перевтілюючись на казкових героїв з міні-театру.

На знак подяки вихованці охоче декламували вірші та розповідали, чого навчились у садочку. Головним подарунком, який власноруч зробили діти разом із вихователями, стало «Серце України» з паперу в синьо-жовтих кольорах, яке вони передали Марині Порошенко.

Виконуючий обов’язки завідувача дитсадку, вихователь-методист Раїса Трикалюк переконана, що дитяча бібліотека для садочків є необхідною, адже тоді буде можливість привчати дітей до книги й в ігровій формі готувати їх до школи. «Ми б дуже хотіли, аби батьки мали змогу користуватись книжками й читати їх разом із дітьми. Для наших вихователів – це додаткова література для підготовки до занять, які стануть більш цікавими та різноманітними, адже подаровані книжки дуже яскраві та повчальні», - зазначила Трикалюк. За її словами тематика книжок – дуже різноманітна й дає можливість підібрати необхідну літературу для кожної вікової групи дітей.

Фонд Порошенка започаткував бібліотеку у вінницькому дитячому садочку

Більше того, завдяки подарованому комплекту книг у садочку планується облаштувати під бібліотеку окремо виділене приміщення.

П᾿ятирічний вихованець садочку Святослав Чайка розповів, що дуже хоче піти у школу й вже вміє рахувати. «В школі я хочу навчитися, щоб бути розумним», - сказав Святослав. Він розповів, що мріє стати міліціонером, а зараз дуже любить читати казки. «Моя улюблена казка про котика та мишку», - сказав Святослав.

Владислава Перевалова зі старшої групи обрала собі подивитись книжку про квіти, тому що дуже їх любить. «Я буду з мамою читати цю книжку, тому що я дуже люблю квіти», - пояснила дівчинка.

Фонд Порошенка започаткував бібліотеку у вінницькому дитячому садочку

Доцент кафедри психології Вінницького державного педагогічного університету ім. Коцюбинського Оксана Шпортун зазначила, що підбір літератури є вдалим та корисним для дітей. «Діти дошкільного віку характеризуються дуже високою здатністю до навчання, в них розвинене образне мислення. Дивлячись сьогодні з якою радістю та зацікавленістю вони розглядали подаровану літературу, можна робити висновки, що й сам процес навчання за цими книжками сприятиме їх загальному розвитку. Там є література, яка вміщує понад 400 вправ на розвиток мислення, логіки, творчих здібностей», - вважає психотерапевт.

Особливу увагу фахівець звернула й на кольорову гаму, яка не носить агресивного характеру. «Кольори в ілюстраціях цих книжок досить згладжені та пастельні, образи та форми мають округлу форму не маючи агресивних кутів. Така література сприятиме, з психологічної точки зору, спокійній та врівноваженій поведінці дітей, що в подальшому також впливає на формування характеру дитини», - зазначила Оксана Шпортун.

Фонд Порошенка започаткував бібліотеку у вінницькому дитячому садочку

Довідка: На сьогоднішній день у садочку №74 «Сонечко» працює дев’ять груп, з них сім - дошкільного віку та дві - раннього віку. З вихованцями працюють 22 педагоги. При дошкільному закладі діють гуртки за інтересами: хореографічний «Сонечко»; вокальний «Співаночки»; гурток «Вишиваночка»; гурток флоромозаїки «Умілі ручки» та гурток витинанки.

Фонд Порошенка заснований у 1998 році для допомоги дітям-сиротам, багатодітним родинам, малозабезпеченим людям похилого віку. Ідеологія Фонду - творити добро і здійснювати милосердя там, де можливо це зробити.

Однією з понад десятка програм, які реалізує Фонд Порошенка є програма підтримки талановитих дітей і молоді; освітні проекти для молоді і підвищення кваліфікації людей гуманітарної сфери. Фондом започаткована благодійна новорічна акція, завдяки якій десятки тисяч сиріт України щорічно отримують подарунки до дня Святого Миколая.

Також Фонд активно допомагає православним громадам і бере участь у відбудові православних храмів та відродженні християнських святинь.



Переглядів: 4739
Поширень: 0