29 вересня у Вінниці розпочалася тижнева робоча зустріч делегації Військово-Повітряних Сил Національної гвардії штату Каліфорнія США, яку очолює командир підрозділу авіаційного крила ВПС Національної гвардії штату Каліфорнія підполковник Роберт Свертфагер з представниками Повітряних Сил Збройних Сил України на чолі з тимчасово виконуючим обов’язки начальника авіації Командування Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-майором Ігорем Черепенько.

Головною метою зустрічі є обговорення питань щодо стану та виконання заходів двостороннього військового співробітництва, які було сплановано та планується виконати у поточному році за результатами роботи підкомітету Повітряних Сил у рамках роботи українсько-американського Об’єднаного координаційного комітету з військового співробітництва та оборонного реформування.

У Вінниці триває зустріч українських та американських військових

На початку зустрічі генерал-майор Ігор Черепенько  привітав учасників з прибуттям на вінницьку землю, подякував за зустріч та за успішно проведені в 2011 році трьохсторонні навчання “Безпечне небо-2011”, групи Повітряних Сил. Також висловив сподівання, що сьогоднішня зустріч зміцнить відносини з Повітряними Силами Збройних Сил України та ВПС Сполучених Штатів Америки та відкриє перед нами нові можливості.

У Вінниці триває зустріч українських та американських військових

У свою чергу підполковник Роберт Свертфагер подякував за гостинну зустріч в столиці авіації у такий складний для України час та  представив склад делегації.

У Вінниці триває зустріч українських та американських військових

Зустріч розпочалася з проведення українською стороною брифінгу-презентації щодо стану виконання заходів двостороннього військового співробітництва, які було сплановано в рамках підкомітету Повітряних Сил Збройних Сил України.  Також сторони обговорять перспективні напрямки  військового співробітництва між ВПС Національної гвардії штату Каліфорнія та Повітряними Силами Збройних Сил України.

За час перебування американської сторони в України відповідно до програми візиту планується проведення робочої зустрічі на території авіаційної бригади, що дислокується на Хмельниччині,  під час якої будуть обговорюватись питання щодо можливостей здійснення візиту літаків  144-го авіаційного крила до авіаційної бригади Повітряних Сил Збройних Сил України та перспективи встановлення військових контактів у 2016 році.



Переглядів: 4013
Поширень: 0