Вінниччина одна із перших регіонів країни де-юре створила центр для надання допомоги учасникам АТО на Сході України. Спеціалізований заклад, що діятиме за принципом «єдиного вікна» запрацював у Вінниці на базі обласного клінічного госпіталю ветеранів війни. Про це повідомив заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк.

За словами посадовця центр допомоги учасникам АТО координуватиме усю роботу з демобілізованими бійцями, членами загиблих учасників антитериростичної операції в регіоні.

«Центр допомоги учасникам АТО» - опікуватиметься вирішенням питань соціального захисту і реабілітації учасників АТО, широким колом питань, пов’язаних як з реагуванням на гострі проблеми демобілізованих військовослужбовців, так і зі створенням умов для їх реабілітації і соціального захисту. Центр буде забезпечувати взаємодію з представниками органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, силовими структурами, представниками громади, засобами масової інформації» - наголосив Ігор Івасюк.

У Вінниці запрацював обласний центр допомоги учасникам антитерористичної операції

Більше того, Ігор Івасюк зазначив, що центр має охопити всіх без винятку демобілізованих захисників Вітчизни.

«Робота центру має розпочатися з головного – створення єдиного реєстру демобілізованих органів АТО, щоб жодна родина не залишилася поза увагою. Фахівці спеціалізованого закладу надаватимуть широкий спектр допомоги: медичну, санітарно-курортну, юридичну, психологічну та іншу. Крім того, допомагатимуть оформити статус тим бійцям, які стали на захист цілісності держави в рядах добровольчих батальйонів» - зауважив Ігор Івасюк.

У Вінниці запрацював обласний центр допомоги учасникам антитерористичної операції

В ході прес-конференції Ігор Івасюк представив місцевим журналістам керівника новоствореного Центру – ним став волонтер, громадський діяч Анатолій Слівінський.

У Вінниці запрацював обласний центр допомоги учасникам антитерористичної операції

«Створення центру, згідно указу глави держави - це знаково і для області і для учасників АТО. Протягом року в області діє громадська організація, яка виконує подібні функції. Але новостворена установа оперативніше та якісніше вирішуватиме нагальні питання бійців та рідних. Адже він має офіційний статус, відтак легше буде співрацювати з органами влади» - зазначив Анатолій Слівінський.



Переглядів: 3861
Поширень: 0