До кінця року завершиться будівництво приміщення для котельні на деревині по вулиці Баженова,15 а. Після цього триватимуть пуско-налагоджувальні роботи і орієнтовно у січні котельня вже зможе працювати на повну потужність. Впровадження проекту дозволить зменшити споживання природного газу на 2,3 млн кубів в рік та знизить викиди СО2 на 4411 тон. Сьогодні на будівництві котельні побував в.о. міського голови Сергій Моргунов.

Вже кілька років поспіль у Вінниці модернізується система теплопостачання. Вона стає більш економною та якісною. У цьому місту активно допомагають іноземні партнери. Так, КП «Вінницяміськтеплоенерго» впроваджує Проект з енергоефективності за підтримки швейцарської конфедерації. В цьому році у його рамках відбувається реалізація 4-ого етапу – будівництво котельні по вул. Баженова,15а з встановленням 2-ох котлів потужністю 2,6 МВт кожен, зі спалюванням тріски.

«Ми досить довго працюємо над модернізацією системи теплозабезпечення у Вінниці, в тому числі разом із швейцарськими партнерами. Створення котельні на деревині дасть можливість зекономити біля 2,3 мільйонів кубів газу в рік, а також – зменшить викиди СО2 на 4411 тон на рік. Фактично цей мікрорайон опалюватиметься на щепі без використання газу. Газ підключатиметься лише коли температура повітря буде нижчою допустимої норми. До кінця року завершиться будівництво котельні, а в січні проводитимуться пуско-налагоджувальні роботи. Тобто будівництво котельні буде завершене в цьому році, як і планувалося. Всі роботи виконуються вчасно, згідно з графіком», – каже в.о. міського голови Сергій Моргунов.

Котельня на деревині, що зводиться по вул.Баженова, дозволить економити споживання 2,3 млн. кубів газу в рік

Сергій Моргунов зазначив, що працювати в цьому напрямку потрібно й надалі, адже використання деревини замість газу – це європейська світова практика. «В цьому році ми запустимо ще дві котельні на альтернативних видах палива: по вулицях Северина Наливайка та Блюхера. В наступному році також працюватимемо і в рамках швейцарського меморандуму – по вулиці Тарногродського будемо проводити модернізацію системи теплозабезпечення, де теж передбачено будівництво котельні на альтернативних видах палива та встановлення 73 індивідуальних теплопунктів, підключених до системи СКАДА», – зазначив Сергій Моргунов.

Котельня на деревині, що зводиться по вул.Баженова, дозволить економити споживання 2,3 млн. кубів газу в рік

В.о. генерального директора «Вінницяміськтеплоенерго» Олег Розборський зазначив, що наразі вивчається питання щодо можливості використання золи, яка залишатиметься після спалювання щепи. Можливо її можна застосовувати як добриво у сільському господарстві.



Переглядів: 6079
Поширень: 0