За сім місяців після підписання Меморандуму про співпрацю між Вінницькою міською радою, Фундацією «Сід Форум Норвегія» та Міжнародним благодійним фондом «Сід Форум Україна» у Вінниці розпочав роботу бізнес-інкубатор iHUB. Офіційне відкриття Центру інновацій та підприємництва відбулося сьогодні, 24 листопада. А наступного року у цій же історичній будівлі, яку міською радою було виділено для розміщення iHUB, планується створення Центру підтримки інституцій громадянського суспільства.

Вінниця долучилася до світової мережі Центрів інновацій і підприємництва iHUB, створеної за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії та Посольства Королівства Норвегія в Україні. 24 листопада у місті відбулося відкриття некомерційного соціального центру, який дасть змогу молодим ініціативним людям розпочати власну справу з виходом на вітчизняні та світові ринки. Меморандум про створення iHUB у Вінниці було підписано навесні. Для підтримки проекту Вінницькою міською радою було виділено частину будівлі комунальної власності в самому центрі міста, де з партнерами проекту спільними зусиллями проведено капітальний ремонт.

У Вінниці запрацював бізнес-інкубатор для розвитку IT-підприємництва

«Я хочу подякувати нашим норвезьким партнерам за ініціативу і підтримку цього проекту. Все, що зроблено, здійснено спільними зусиллями, - каже обраний міський голова Сергій Моргунов. - Цей iHUB буде в мережі подібних центрів у 60 містах світу, що дасть можливість обміну думками ініціативних українців з іншими людьми в інших країнах. Більше того, цей проект наштовхнув нас на думку щодо створення на першому поверсі будівлі в наступному році подібного центру для підтримки інституцій громадянського суспільства».

У Вінниці запрацював бізнес-інкубатор для розвитку IT-підприємництва

Керівник мережі центрів iHUB Дмитро Подолєв розповідає, що мережа є некомерційною соціальною ініціативою, яка має на меті підтримати, навчити і допомогти створити нові компанії і підтримати молодь, яка зможе самореалізуватися в рідному місті без потреби мігрувати за кордон. Адже ця проблема наразі в Україні стоїть досить гостро, і перспективна молодь їде за межі країни, щоб знайти нові можливості для самореалізації. Цей проект важливий не тільки в рамках міста, він розрахований на регіон в цілому.

«Дуже вдячний Посольству Норвегії, що після приїзду до Вінниці, огляду приміщення, ми отримали таке рішення. На сьогодні в світі практично йде революція розвитку світової економіки, зараз все більше говорять про те, що 21 сторіччя – це століття креативної економіки і якраз відкриття iHUB логічно в це вписується», - зазначає голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

У Вінниці запрацював бізнес-інкубатор для розвитку IT-підприємництва

«Я дуже вдячний місцевій владі за підтримку цього проекту. Ми підтримуємо подібні проекти в різних передових містах України, і такої підтримки, як у Вінниці, ми поки ніде не мали, - зізнався під час відкриття iHUB голови місії Посольства Королівства Норвегії в Україні Річард Скарборо. - Я думаю, що такий проект є дуже важливою інвестицією, бо ми інвестуємо в майбутнє України, щоб вона стала успішною економічно, що для нас є дуже важливим. Це величезний ринок і потенціал. Той факт, що Вінниця відкриває iHUB на рівні передових великих міст – це чудово, і може підштовхнути до реалізації проектів молодих людей».

У Вінниці запрацював бізнес-інкубатор для розвитку IT-підприємництва

Президент Seed Forum Global Стейнар Корсмо зауважив, що в будівлі проведено великий обсяг робіт, і зараз воно виглядає зовсім по-іншому, ніж він бачив його ще півроку тому. «Молоді люди, які мають натхнення працювати, в тому числі і у Вінниці будуть майбутнім економіки України, і зокрема вашого міста. Вони працюватимуть в цьому офісі, який є частиною світової мережі. Вітаю з фантастично великою проведеною роботою, але все тільки починається».

У Вінниці запрацював бізнес-інкубатор для розвитку IT-підприємництва

Основним потенціалом для iHUB партнери вбачають студентів вінницьких вишів.



Переглядів: 4938
Поширень: 0