У суботу, 19 грудня, у Вінниці запрацював новий трамвайний маршрут №3 «Електромережа - Вишенька». Він пролягатиме з вулиці Пирогова через новозбудовану вставку між трамвайними коліями в районі ринку «Урожай» по вулиці Келецькій до Західного автовокзалу. На ньому, за попередніми планами, працюватиме 4 вагони з інтервалом руху 18-19 хв. Пасажирами тестового рейсу нового маршруту стали Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, голова Вінницької ОДА Валерій Коровій, міський голова Сергій Моргунов, працівники Вінницької транспортної компанії та журналісти вінницьких медіа.

Новий трамвайний маршрут з’єднав прямим сполученням мікрорайони Поділля та вулицю Пирогова із Вишенькою та Барським шосе. Щоб запустити цей маршрут, КП «Вінницька транспортна компанія» побудувала в районі ринку «Урожай» вставку між трамвайними коліями, протяжністю близько півкілометра.

Впродовж 3,5 місяців тут було проведено капітальні роботи по винесенню кабельних ліній, водопроводу, каналізації, перевстановлення трамвайних колій тощо. Також зроблено благоустрій та освітлення прилеглої території. Тут облаштовано тактильну плитку для людей з вадами зору. А також встановлено посадочний павільйон.

На Миколая у Вінниці запрацював новий трамвайний маршрут №3 «Електромережа – Вишенька»

Майже всю вартість цього проекту профінансував Фонд регіонального розвитку, з якого надійшло 9 млн грн. Ще понад 500 тис. грн. – кошти міського бюджету. Протяжність нового маршруту становить 7,8 км. Від сьогодні пасажири можуть ним користуватись: тут працюватиме 4 трамваї з інтервалом руху 18-19 хв. з 6:00 до 21:00.

На Миколая у Вінниці запрацював новий трамвайний маршрут №3 «Електромережа – Вишенька»

Одним з перших пасажирів трамваю, що курсує по новому маршруту, став Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, якому КП «Вінницька транспортна компанія» подарувала на День Святого Миколая макет нового вінницького трамваю. Володимир Борисович зазначив, що сумує за Вінницею, і коли тільки випадає нагода, приїздить до міста.

«Сергій Анатольович реалізував давню мрію – створення нового трамвайного кільця, я вважаю, що це ще один крок до нової якості транспортної системи міста. Окремо хотів би підкреслити, що цей проект реалізований в тому числі за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, який вперше у рамках децентралізації був наповнений реальними ресурсами, а також – абсолютно справедливо розподілений. Цей проект вдалося реалізувати й завдяки взаємодії міста та області. Я надзвичайно задоволений тим, що у місті створено новий вінницький трамвай і, як казав Сергій Анатольович, у планах на наступний рік – створити новий низькополий трамвай – а це, дійсно, надзвичайно перспективна справа. Загалом планів у цьому напрямку є багато», – вважає Володимир Гройсман.

На Миколая у Вінниці запрацював новий трамвайний маршрут №3 «Електромережа – Вишенька»

Міський голова Сергій Моргунов зазначив, що проект по створенню вставки, це не єдина справа, реалізована у місті за підтримки Фонду регіонального розвитку. «До кінця року ми ще завершимо реконструкцію дитячого садочку по вулиці Василя Порика на 10 груп, добудовуємо нову твердопаливну котельню на Баженова. Я підтримую думку Володимира Борисовича в тому, що з точки зору Фонду регіонального розвитку кошти дійсно розподіляються справедливо, а не так, як це було раніше – які органи місцевого самоврядування ближчі до влади, ті й отримували преференції. А щодо проекту бюджету, який уряд представив на розгляд парламенту, то він фактично нівелює початок реформи бюджетної децентралізації, лідером якої є Володимир Гройсман. Це – неприпустимо, ми будемо звертатися до народних депутатів щодо подальшої децентралізації, в тому числі у питаннях бюджету», – зазначив Сергій Моргунов.



Переглядів: 12840
Поширень: 0