На Вінниччині поліцейські долучилися до реалізації проекту ГО «Паросток» по формуванню довіри громади до нової поліції, зокрема, реалізації очікувань додаткового захисту прав вразливих груп населення та толерантного поводження з людьми, які мають інвалідність.

У рамках програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» громадська організація «Паросток» стала одним з переможців у конкурсі «Діяльність поліції, орієнтована на громаду». Проект під назвою «Нова поліція + громада = безпека та розвиток Вінницького регіону» реалізується за підтримки міжнародного фонду «Відродження».

В рамках проекту передбачено проведення моніторингу адмінприміщень поліції на доступність для людей з особливими потребами, тренінгів для поліцейських з жестової мови, особливості спілкування та етики надання правоохоронних послуг людям з інвалідністю, ряд заходів з підвищення якості роботи поліції у цій сфері.

Метою проекту є сприяння впровадженню нових принципів правоохоронної діяльності Вінниччини, побудові партнерства і взаємодії між поліцією і населенням, у тому числі населенням, яке має інвалідність шляхом проведення інформаційно-просвітницької та моніторингової діяльності, спрямованої на формування пріоритетів поліцейської діяльності, орієнтованих на громаду Вінниччини.

Вінницьких поліцейських навчатимуть спілкуватися мовою жестів

- Це ініціатива виникла, аби привернути працівників нової поліції до проблем людей з інвалідністю, наданню їм якісних сервісних послуг. Це в свою чергу підніме довіру населення до правоохоронців. Ми бажаємо зробити новий крок до формування інклюзивного суспільства, - наголосила у своєму виступі керівник громадської організації «Паросток» Ірина Саранча. – Це крок до того, аби кожна людина почувала себе безпечною, в тому числі, люди з вадами зору, хто не може самостійно пересуватися. Ми хочемо звернути увагу суспільства на необхідність толерантного ставлення до таких людей.

Вінницьких поліцейських навчатимуть спілкуватися мовою жестів

Проект був активно підтриманий керівництвом Головного управління Нацполіції у Вінницькій області. Т.в.о. начальника ГУНП області Сергій Кримчук пообіцяв максимальне сприяння по впровадженню усіх ініціатив.

Вінницьких поліцейських навчатимуть спілкуватися мовою жестів

За словами начальника Відділу комунікації ГУНП Анни Олійник, вінницька поліція перебуває в стадії реформування, побудови нової структури, здатної якісно надавати населенню правоохоронні послуги. - Приємно, що саме на Вінниччині стартує цей проект, який, сподіваємося, буде поширений в Україні. Це ще один крок на шляху глибинних якісних перетворень, які сьогодні відбуваються в правоохоронній структурі, - резюмувала представник поліції.



Переглядів: 3845
Поширень: 0