З весни у Вінниці розпочнеться перший безкоштовний навчальний курс по основах програмування в рамках проекту «Технологічна нація» (Technology Nation). Це спільний проект Благодійного Фонду Brain Basket із Вінницькою міською радою. Він має на меті дати можливість вінничанам, які хочуть змінити свою кваліфікацію і перейти працювати у ІТ-сферу, здобути практичні знання та навчитись програмуванню. Перший  тримісячний курс стартує у Вінниці в березні, в одній з бібліотек міста.

Сьогодні, 28 січня, Вінницький міський голова Сергій Моргунов зустрівся із директором Фонду Brain Basket Володимиром Люлькою. Вони обговорювали організаційні питання, пов’язанні з створенням умов та відкриттям у Вінниці курсів по програмуванню, які будуть побудовані на основі програм кращих світових технологічних університетів.

Курс дозволить усім бажаючим отримати комп’ютерну освіту світового класу та вивчити основи найбільш затребуваних мов програмування, що дасть слухачам хороший базис для подальшого вдосконалення своїх знань та працевлаштування в IТ-сфері.

Для навчання вінничанам буде виділено приміщення міської бібліотеки, яку один із партнерів Фонду облаштує необхідною комп’ютерною технікою та програмним забезпеченням. Міський голова Сергій Моргунов зазначив, що Вінниця зацікавлена у проектах, які приносять користь вінничанам. Тому виконає свою частину зобов’язань, які необхідні для втілення ідеї у життя. «Я вважаю, що ця ініціатива корисна для громади міста. У лютому ми визначимось з приміщенням для проведення першого циклу курсів у Вінниці. Після запуску проекту подивимось, як він працюватиме. Ми готові до співпраці, і якщо ініціатива буде вдало реалізована і матиме попит у вінничан, ми будемо підтримувати її поширення на інші бібліотеки», - сказав Сергій Моргунов.

Фонд Brain Basket спільно з мерією планує з весни запустити безкоштовний навчальний курс по основах програмування

Навчання буде проходити у форматі blended learning (змішане навчання), що передбачає самостійну роботу з лекційним матеріалом, який викладений онлайн, та аудиторну практику під керівництвом досвідчених менторів на базі бібліотек.

Загалом Фонд BrainBasket на загальноукраїнському рівні планує організувати навчальні групи у 22 обласних центрах України. Очікується, що за рік програмою буде охоплено близько 40 000 учасників.

«Україна має величезний потенціал стати світовим лідером у сфері інформаційних технологій. Ця галузь сьогодні являється однією з небагатьох, що продовжують рости і розвиватися, не дивлячись на непросту ситуацію в країні. Сьогодні в українському ІТ-секторі працює більше ніж 100 000 айтішників з середньою зарплатою 2000-2500 доларів. Окрім залучення експортних інвестицій в країну, айтішники створюють ще приблизно 300 000 робочих місць в інших галузях обслуговування, а також закладають основу для народження нових стартапів і прогресивних підприємців, які можуть просувати можливість створення і ведення бізнесу в Україні. Саме тому все більше і більше українців намагаються перепрофілюватися в IТ. І ми хочемо їм допомогти у цьому», - розповів директор Фонду Brain Basket Володимир Люлька.

Фонд Brain Basket спільно з мерією планує з весни запустити безкоштовний навчальний курс по основах програмування

Програма Technology Nation реалізується за підтримки Адміністрації Президента України, а також компанії «Майкрософт Україна», «Навігатор» та громадської організації «Вікно можливостей». Реєстрація на проект відкрита і доступна за посиланням.

Додатково

Фонд BrainBasket - це некомерційна організація, що займається розвитком IT-освіти в Україні. Фонд було створено у квітні 2014 року ініціативною групою провідних українських IT-компаній за участі представників Міністерства економіки України та КМДА. Мета Фонду - допомога у підготовці 100 000 IT-спеціалістів до 2020 року.



Переглядів: 4945
Поширень: 0