Вчора відбулася перша прес-конференція за участю новопризначеного керівника Регіонального сервісного центру МВС у Вінницькій області Князюка Олександра Григоровича із представниками засобів масової інформації.

На новій посаді Олександр Князюк перебуває вже три тижні. Він уже має деякі пропозиції щодо роботи центру та встиг провести “ротацію” деяких співробітників.

- Від підлеглих я вимагаю кожних півгодини виходити з кабінетів до людей, - говорить він. - Допомогти з документами, підказати. Щоб не було такого, що людина довго стоїть у черзі, а коли нарешті підходить до віконечка, то виявляється, що у неї щось не так заповнено. А взагалі, я хочу ввести режим “єдиного вікна”, коли не потрібно буде бігати від одного службовця до іншого. Моя мета на цій посаді— здійснити зміни для покращення роботи, - підкреслив Олександр Князюк.

Також очільник РСЦ МВС у Вінницькій області взявся боротися з “рішалами”. Наголосив, що буде звільняти усіх співробітників, яких буде піймано на хабарях. За його словами, таких "консультантів за гроші” у сервісному центрі було близько 20-ти.

– Вони тут як у себе вдома почувались. У них навіть був окремий столик, де вони чай пили та у натовпі "жертву" вишукували: хто приїхав розгублений чи поспішає. Пропонували допомогти вирішити всі питання за 20 хвилин. За такі "послуги" просили по-різному. Я чув суми і півтори, і три тисячі, - говорить Олександр Князюк та підкреслює – Я сюди прийшов не заробляти гроші, а слідкувати за порядком. Ми повинні очистити лави від хабарників та усіх, хто хоче нажитись на автовласниках.

В ході прес-конференції порушувались питання і стосовно належної підготовки майбутніх водіів в автошколах. На що Олександр Григорович відповів: - Дійсно, зараз у автошколах люди не отримують достатніх знань. По два, по три рази не можуть скласти іспит. За останньою статистикою, кожен п'ятий з тих, хто має водійський стаж менше двох років потрапляє в автопригоду. Викладачі повинні звернути на це увагу.

Серед інших нагальних проблем, мають місце і наявність “перебитих” авто, які їдуть із зони АТО та з Криму.  Тому зараз огляд автівок експертами при реєстрації є обов'язковим і безкоштовним. До прикладу, у січні експерти виявили два таких підробних двигуни.

Нагадаємо, у Вінницькій області працює 5 сервісних центрів (м. Вінниця, м. Гайсин, м. Могилів-Подільський, м. Тульчин та м. Хмільник), до повноважень яких входить реєстрація, перереєстрація, та зняття з обліку автомобілів, видача свідоцтв про допуск транспортних засобів до перевезення небезпечних вантажів, видача, заміна та анулювання посвідчень водія. Зареєструвати авто можна в будь-якому Сервісному центрі України незалежно від місця проживання. Обійдеться вона приблизно у 500 гривень.

Для довідки:

Службова діяльність Князюка О.Г. до призначення на посаду в.о. директора РСЦ МВС у Вінницькій області:

  • Із 1996 року - міліціонер окремої роти УДСО УМВС у Вінницькій області.
  • з 1998 по 2001 рік - перебував на посадах інспектора профілактичної роботи та адміністративної практики окремої роти ДПС м. Вінниці.
  • з 2001 по 2002 рік – експерт НДКЕЦ Чернівецького районного відділу УМВС у Вінницькій області.
  • з 2002 по 2006 рік – старший експерт відділу криміналістики НДКЕЦ УМВС у Вінницькій області.
  • з 2006 по 2008 рік - приймав участь у складі Миротворчої Місії в Республіці Югославія.
  • з 2008 по 2009 рік –старший експерт- вибухотехнік НДКЕЦ УМВС у Вінницькій області.
  • з 2009 по 2010 рік- старший експерт сектору оцінки транспортних засобів НДКЕЦ УМВС у Вінницькій області.
  • з 2010 по 2014 рік – начальник сектору оцінки транспортних засобів НДКЕЦ УМВС у Вінницькій області.
  • з 2014 року до призначення на посаду керівника РСЦ МВС у Вінницькій області перебував на посаді заступника начальника НДКЕЦ.
  • у 2015 році приймав участь у складі групи спеціалістів – вибухотехніків в Антитерористичній операції в Донецькій області (під Маріуполем).



Переглядів: 8761
Поширень: 0