На минулому тижні виконком міської ради прийняв рішення про перехід департаментів, відділів міської ради та комунальних підприємств на роботу в системі електронних закупівель «ProZorro». Цьому рішенню передував навчальний період, під час якого відповідні працівники міської ради опановували особливості використання в роботі онлайн тендерів.

Перші кроки до переходу на електронну систему закупівель виконавчі органи міської ради почали робити у серпні 2015 року. Тоді ряд структурних підрозділів міської ради розпочали в тестовому режимі апробовувати цей ресурс. Поступово долучались комунальні підприємства. Відповідні працівники проходили необхідне навчання по використанню електронної платформи для проведення тендерів. Кілька з семінарів проходило на базі Вінницької міської ради: один – для працівників виконавчих органів міської ради, інший – для представників підприємств.

Мерія зацікавлена у якнайшвидшому переході на онлайн тендери, що дозволить підвищити рівень прозорості, відкритості та запобігання корупції у сфері державних закупівель. Адже кожен бажаючий, зайшовши в Інтернет, зможе побачити торги для різних установ. Разом з тим фахівці кажуть, що сьогодні є певні ризики, які можуть ускладнювати роботу в сервісі. Тому виконавчі органи міської ради до 1 серпня, коли вступить в дію відповідний Закон України, який зобов’яже усі бюджетні установи перейти на єдину систему електронних закупівель, вже будуть користуватись платформою «ProZorro». Це допоможе відпрацювати усі слабкі моменти та швидше перейти на нову форму роботи.

Більш детально познайомитись із рішенням та Положенням про порядок придбання товарів і робіт в рамках пілотного проекту щодо впровадження системи електронних закупівель «ProZorro» незабаром можна буде на офіційному сайті Вінницької міської ради в розділі «Документи міської ради».



Переглядів: 3162
Поширень: 0