Сьогодні у Страсбурзі розпочинається робота 30-ї сесії Конгресу місцевих та регіональних влад. Перед офіційним відкриттям сесії українська делегація влаштувала акцію на підтримку української льотчиці Надії Савченко, роздаючи символічні наліпки делегатам від інших країн, які прямували на Конгрес. Це відбувалось на фоні виставки культурної та історичної спадщини однієї з областей РФ, відкриття якої заплановано на сьогоднішній вечір. Українці бойкотуватимуть цей захід і закликатимуть інші делегації бути солідарними з Україною. Про це повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі представник України в Палаті місцевих влад Конгресу, Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Весь світ приголомшила страшна звістка про теракти в Брюсселі. Ми співчуваємо близьким загиблих та поранених, які стали жертвами вибухів. І засуджуємо тероризм та агресію в будь-яких проявах. Україна за останніх два роки, на жаль, добре знає, що таке тероризм і порушення прав людини. Сьогодні другий день в ростовському суді зачитують вирок по абсолютно сфабрикованій справі нашій мужній льотчиці Надії Савченко, яку було викрадено з території України більш ніж півтора роки тому. Наша українська делегація перед офіційним відкриттям Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи вирішила привернути увагу делегацій інших держав до цієї ганебної події, яка викликає обурення всього цивілізованого світу своїм цинізмом і зухвалістю: людину судять лише за те, що вона є патріотом своєї країни», - повідомив Сергій Моргунов на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Українці влаштували флешмоб на підтримку Надії Савченко перед офіційним відкриттям Конгресу місцевих і регіональних влад

Українці організували флешмоб, тримаючи в руках український прапор і фото Надії Савченко. Всім, хто прямував на відкриття Конгресу, вони роздавали символічні наліпки.

«Зізнаюсь, що дуже приємно було відчувати підтримку від делегатів, які представляють громади різних європейських країн. Символічно, що цей флешмоб відбувся на фоні виставки культурної та історичної спадщини Володимирської області РФ. І представники держави-агресора бачили на власні очі, як сприймається «правосуддя» Кремля по відношенню до українських патріотів,  - додав Моргунов. - Сьогодні ввечері після закриття засідання делегації країн-учасників Конгресу запрошують на відкриття цієї виставки та з нагоди 20-ї річниці вступу РФ до Ради Європи. Зрозуміло, що наша українська делегація бойкотуватиме цей захід. І ми будемо закликати інші делегації бути солідарними із нами».

Нагадаємо, 22-24 березня у Страсбурзі триватиме 30-та сесія Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи. У ній беруть участь представники різних країн держав-членів Ради Європи. Українська делегація складається з 12 представників місцевого самоврядування та регіональної влади України.

Сьогодні заплановано відкриття Конгресу, затвердження повноважень нових членів, плану роботи, складів комітетів та вирішення інших організаційних питань. Буде доповідь про стан локальної та регіональної демократії у Франції, де українські представники планують виступи у дебатах. Також ряд інших доповідей на різні теми. Зокрема, очікується доповідь про інтеграцію біженців на регіональному рівні – болюче та вкрай актуальне питання для всієї Європи. Українська делегація також подала заявки на виступи.



Переглядів: 2771
Поширень: 0