Вінницька громадська організація молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» підвела підсумки чергового проекту та провела прес-конференцію щодо чотирьох нових. Проекти реалізовуються в рамках програми «Активні громадяни» за підтримки Британської Ради в Україні.

Завершився проект «Навчально-тренінгова програма з оволодіння навичок психоемоційного відреагування пост стресових реакцій у демобілізованих учасників АТО за допомогою арттерапії», який був проводився психологами громадської організації «Збережи душу».

Головна мета – допомогти демобілізованим військовослужбовцям адаптуватися до мирного життя й розвинути навики психоемоційного відреагування посттравматичних реакцій, які сформувалися у них під час проходження служби та виконання бойових завдань. «Ми намагалися надати ті практичні знання, уміння та навички, які демобілізовані учасники АТО зможуть застосувати в домашніх умовах» – розповіла голова організації та координатор проекту Людмила Євсєєва.

В "Гармонії" презентували малюнки, виконані АТОВцями в рамках проекту з арт-терапії, та презентували нові проекти

Також, відбувалася презентація чотирьох нових проектів, які будуть втілені в життя протягом найближчого часу.

«Енергоефективний вектор змін» – проект Віктора Гаврилишена, який покликаний активізувати участь громадян в процесі енергозбереження шляхом впровадження енергоефективних технологій. «Кожен охочий зможе взяти участь» – зазначив народний депутат України Сергій Кудлаєнко, який долучився до реалізації даного проекту.

В "Гармонії" презентували малюнки, виконані АТОВцями в рамках проекту з арт-терапії, та презентували нові проекти

«Поетичний салон «TRAmART» – проект Юрія Юрчака, який залучить громадськість до створення якісного культурного продукту через аудіо-запис віршів сучасних авторів Поділля та їх озвучування в громадському транспорті. З цією метою планується провести конкурс для визначення кращих віршів.

Технічним партнером виступило Трамвайно-тролейбусне управління міста. Проект буде реалізовуватися за сприяння Обласної організації Національної спілки письменників України.

«Дитячий майданчик «Райдуга» – проект Сергія Томчука, який сприятиме налагодженню конструктивного діалогу з владою для створення інклюзивного дитячого майданчика у смт. Літин.

В "Гармонії" презентували малюнки, виконані АТОВцями в рамках проекту з арт-терапії, та презентували нові проекти

«Дитячий майданчик у селі Стадниця» – проект Григорія Стахова, який дозволить знизити рівень небезпеки, що загрожує життю дітей, коли вони граються на дорогах села, не маючи окремого місця для дитячого відпочинку.

Не враховуючи фінансової підтримки спонсорів, для реалізації проектів вже залучено понад 50 тис. грн.



Переглядів: 4223
Поширень: 0