В рамках мережевого проекту «ImageMapping» 25-27 червня 2016 року в місті Вінниці за підтримки посольства Фінляндії в Україні відбувся Всеукраїнський Форум, присвячений зеленому/сільському туризму.

У форумі взяли участь представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства аграрної політики, Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації, Вінницької міської ради, власники та працівники агро-садиб та інших суміжних комплексів сфери послуг у сільській місцевості, активісти із малих громад, члени спілок та організацій з розвитку сільського туризму,члени фондів громад, працівники профільних державних відомств та установ (працівники заповідників, музеїв етнографії).

В ході зустрічі представники міністерств інформували про перспективи розвитку сільського туризму в Україні та нові можливості галузі туризму. Також координаторами міжнародних програм та проектів з підтримки розвитку туризму презентовано досвід впровадження та умови участі в зазначених проектах.

Крім того, учасники Форуму відвідали агро-оселю «Подільська Родина» в с. Гайове Барського району (власник О. Бас) та с. Ільківка Вінницького району де ознайомились з проектами із розвитку зеленого туризму асоціації «Явір».

На форумі відбувся огляд стану зеленого/сільського туризму та активних програм, проектів, що діють в Україні. Також доповідачі акцентували увагу на питаннях сільського туризму в розрізі процесу децентралізації та інших державних процесів; використання місцевого продукту та міжсекторної взаємодії в громаді; фандрайзинг (місцевий та залучення закордонного фінансування); інструменти електронної промоції агро-туристичної справи.

Зелений/сільський туризм допомагає розвитку багатьох суміжних з ним галузей економіки. Його розвиток також сприятиме збереженню селянства як носія української ідентичності, культури і духовності, це додаткові можливості для популяризації української культури, поширення знань та інформації про історичні, природні, етнографічні особливості України та Вінниччини зокрема.



Переглядів: 2838
Поширень: 0