У Вінниці продовжується програма «Бюджет громадських ініціатив». З 15 липня по 28 серпня вінничани зможуть знову подати свої проекти на участь в голосуванні. Ті ідеї, які наберуть найбільше голосів, будуть реалізовані у 2017 році за кошти з міського бюджету. Про це повідомила 8 липня під час прес-конференції заступник міського голови Галина Якубович.

Програма «Бюджет громадських ініціатив» стартувала у Вінниці в цьому році. На проекти вінничан, які надійдуть у липні-серпні і пройдуть відповідну процедуру, в міському бюджеті буде передбачено 6,5 млн грн.

Всі подані до міської ради проекти буде опрацьовувати експертна група, яка аналізуватиме роботи на предмет реальної можливості їх реалізації та відповідності до Положення про конкурс. Вона має дати оцінку кожного проекту з позитивними чи негативними рекомендаціями щодо допуску до загальноміського голосування. Всі проектні пропозиції та їх експертна оцінка, як і на попердньому етапі, будуть розміщені на сайті міської ради.

15 липня розпочинається прийом проектів від вінничан для участі в програмі «Бюджет громадських ініціатив» на наступний рік

Проекти, які отримають позитивну попередню оцінку, до 1 жовтня будуть розміщені для голосування на офіційному сайті міської ради в розділі «Бюджет громадських ініціатив м.Вінниці» та в Прозорих офісах міста. Кожен мешканець Вінниці зможе проголосувати за один малий та один великий проект, які йому сподобаються найбільше, зручним для себе способом: або в електронному вигляді на сайті міської ради, або в відділеннях Прозорого офісу, заповнивши відповідні анкети. Триватиме загальноміське голосування 10 днів. За його результатами буде сформований відповідний рейтинг проектів.

Проекти-переможці, які наберуть найбільшу кількість голосів вінничан, будуть втіленні у життя за рахунок коштів міського бюджету. Реалізацією усіх заходів будуть займатись відповідні департаменти та відділи міської ради. А автори проектів-переможців зможуть на будь-якому етапі контролювати хід виконання або долучитися до його реалізації вже у 2017 році.

15 липня розпочинається прийом проектів від вінничан для участі в програмі «Бюджет громадських ініціатив» на наступний рік

Галина Якубович також розповіла на якому етапі реалізація кожного із 12 проектів, які пройшли конкурс в цьому році. На переважну більшість з них вже виготовлено проектно-кошторисну документацію та проведено процедури закупівлі через систему ProZorro. З стадією реалізації кожної з ініціатив можна ознайомитися у презентації. Після проведення першого етапу конкурсу, звернули увагу на певні недоліки у Положенні про конкурс, тому до нього було внесено зміни. Зокрема, проекти, які у місті реалізовуються у складчину з мешканцями, без вказування на те, що мешканці теж візьмуть участь у фінансуванні проекту, прийматися не будуть. За словами Галини Якубович, це зроблено для того, щоб свторини рівні можливості для усіх вінничан.

Окрім того, проекти, які вже подавалися на перший етап конкурсу, але не пройшли його, можуть виноситись на голосування повторно. Ініціатори проекту можуть вдосконалити його, провести широку інформаційну кампанію та, після подачі на конкурc, можуть розраховувати на перемогу.

Більш детальна інформація про умови та зразки проектів знаходиться на офіційному сайті Вінницької міської ради у розділі «Бюджет громадських ініціатив» або в Прозорих офісах міста. Телефони для довідок: 59-53-21 та 59-51-59.



Переглядів: 3629
Поширень: 0