У Вінниці продовжується робота з розвитку велоінфраструктури. Нещодавно збудували відокремлену велодоріжку по вулиці Пирогова  - на ділянці від музею-садиби ім. М.Пирогова і до Гніванського шосе - і в подальшому новозбудовану її планують з'єднати із існуючою мережею велодоріжок мікрорайону Вишенька. На даний час по місту вже створено близько 20 кілометрів велосипедних доріжок. Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомив Вінницький міський голвоа Сергій Моргунов.

"Нещодавно ми завершили будівництво відокремленої велодоріжки по вулиці Пирогова (на ділянці від музею-садиби ім. М. Пирогова до Гніванського шосе). Її протяжність майже кілометр, і в перспективі ми з’єднаємо її із існуючою мережею велодоріжок мікрорайону Вишенька.

Велоінфраструктуру у Вінниці ми почали створювати з 2011 року. На сьогодні нам вдалось в певній мірі з’єднати основні вулиці західної частини міста (частково вул. Пирогова, мікрорайони Вишенька та Поділля), створивши близько 20 км велосипедних доріжок.

В районі музею-садиби ім. М.Пирогова збудували ще одну велодоріжку

Спочатку ми відокремлювали велодоріжки спеціальною розміткою та знаками, здебільшого там, де немає можливості зробити відокремлену смугу. Минулого року ми почали будувати доріжки для велосипедистів, які не межують ні з проїжджою, ні з пішохідною частиною. Поки що не всі вінничани до них звикли і часто використовують їх для прогулянок замість тротуарів. Але я вважаю, що це справа часу, і люди, із розширенням велосипедної інфраструктури, будуть ставитись до роверів, як до окремого виду транспорту, які мають свої смуги для пересування.

В районі музею-садиби ім. М.Пирогова збудували ще одну велодоріжку

P.S. В цьому році ми збудуємо ще одну смугу для велосипедистів по вул. Порика. Роботи вже тривають", - написав Сергій Моргунов



Переглядів: 2549
Поширень: 0