З початком нового навчального року в школі №4 запрацює повністю оновлений харчоблок. Сьогодні там триває реконструкція приміщення, після чого буде встановлено  сучасне модернове обладнання. Цей проект, на яких в міській казні передбачено майже мільйон гривень, реалізується у школі в рамках програми «Бюджет громадських ініціатив».

В цьому році у Вінниці запрацювала нова програма «Бюджет громадських ініціатив», яка дає можливість мешканцям міста брати участь у розподілі бюджетних коштів, подаючи свої ідеї та пропозиції на загальноміський конкурс. Перший етап вже відбувся наприкінці весни. В результаті переможцями стали шість великих і шість малих проектів, за які проголосувало найбільше мешканців громади.

Один з таких – проект «Реконструкція харчоблоку загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4», який підготувала і подала представниця батьківського комітету Тетяна Кислощук. Її підтримали й інші батьки та вчителі, в результаті за цю ідею проголосувало 1583 вінничанина.

Наразі роботи по реалізації заходів, які передбачені проектом, в розпалі. Вже виконано електро-монтажні роботи, встановлено нову систему вентиляції повітря, замінено вікна та всі інженерні мережі, укладена настінна плитка, розпочатий ремонт підлоги. Роботи виконані на 60%.

У школі №4 триває реконструкція харчоблоку в рамках програми «Бюджет громадських ініціатив»

Паралельно через систему «Прозорро» триває закупка обладнання для харчоблоку. Планується придбати пароконвектомат, посудомийну машину, електрокотел, холодильні столи, стелажі, виробничі столи, мийочні ванни та інше обладнання.

У школі №4 триває реконструкція харчоблоку в рамках програми «Бюджет громадських ініціатив»

Міський голова Сергій Моргунов сьогодні приїхав до закладу, щоб подивитись, як тривають роботи і чи все йде за графіком. Він зазначив, що батьки та вчителі школи проявили дуже високу активність у голосуванні, і подякував представникам батьківського комітету за те, що проявляють турботу про заклад, де навчаються їхні діти. 

У школі №4 триває реконструкція харчоблоку в рамках програми «Бюджет громадських ініціатив»

«Питання оновлення харчоблоків наших шкіл – процес достатньо складний. Тому що на це потрібно багато коштів. В цьому році вже оновлено обладнання харчоблоку  шостої школи. Там теж використані  сучасні технології. Наші фахівці з департаменту освіти разом з директорами шкіл були в Польщі по обміну досвідом, відвідували навчальні заклади нашого міста-побратима Кельце. Бачили, які там підходи. І разом ми будемо поступово оновлювати шкільні харчоблоки та підвищувати якість харчування наших дітей», – сказав Сергій Моргунов.

У школі №4 триває реконструкція харчоблоку в рамках програми «Бюджет громадських ініціатив»

Додатково:

В цьому році за бюджетні кошти також придбано пароконвектомати школи №5. Крім того, для продовження оновлення обладнання харчоблоку ЗШ №5 передбачені видатки у сумі 202 тис. грн.

Крім того, за кошти КП «Школяр» придбано в ЗШ №5 два холодильника, електроплиту, столи, полки; в ЗШ №9 - холодильник, полки з нержавійки; для ЗШ №20 холодильник; в ЗШ №29 - столи з нержавійки. За кошти КП «Меридіан» придбано електричні плити в ЗШ №№ 1, 3, 15, 18, 25, 34, холодильник в ФМГ №17, посудомийну машину в ЗШ № 25, обладнання з нержавійки в ЗШ №№1, 25.26.



Переглядів: 4850
Поширень: 0