Щоб діти мали належні умови для вивчення інформатики, у навчальних закладах постійно вдосконалюється відповідна матеріальна база. З початку цього року для 19 шкіл міста було закуплено навчально-комп’ютерні комплекси. Кожний з них складається з мультимедійної дошки, проектора, ноутбука та 10 комп’ютерів.

Для вивчення курсу інформатики щотижня у школах міста загалом проводиться близько пів тисячі уроків. Протягом останніх років вимоги у володінні навичками роботи на комп’ютері значно зросли. Тому кількість комп’ютерних класів у школах міста збільшується.

«У минулому році школи Вінниці отримали 7 навчально-комп’ютерних комплексів, а в цьому році – 19. Комплекти з мультимедійної дошки, проектора, ноутбука та 10 комп’ютерів для учнів придбані у школах № 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 14, 16, 18, 20, 21, 22, 23, 29, 31, 32, 34 та Технічному ліцеї. Робота по збільшенню кількості сучасних навчально-комп’ютерних комплексів буде тривати й надалі», – розповідає директор департаменту освіти міської ради Володимир Буняк.

Дев'ятнадцять вінницьких шкіл отримали нову техніку для комп'ютерних класів

Важливою складовою формування комп’ютерної грамотності учнів є вміння працювати у Інтернеті. Тому усі школи та позашкільні заклади освіти міста протягом останніх років підключено до всесвітньої мережі.

До речі, школярі, які хочуть більш досконало вивчати предмет, можуть відвідувати гуртки інформатики у позашкільних навчальних закладах. Наприклад, у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва.



Переглядів: 3458
Поширень: 0