Завтра, 27 серпня, український народ відзначатиме професійне свято військових та цивільних авіаторів, працівників авіаційної промисловості і транспорту – День авіації!

Урочисте зібрання та святковий концерт, приурочені до Дня авіації України, відбулись сьогодні, напередодні свята, за участі керівників області та міста.

Заходи розпочались із урочистого шикування особового складу Командування Повітряних сил Збройних сил України.

На вшанування пам’яті військових авіаторів та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за світле майбутнє нашої держави відбулось покладання квітів до Алеї Героїв та комплексу «Вшанування пам’яті захисників Вітчизни».

Напередодні Дня авіації вінницьких льотчиків привітали з професійним святом

Під час зустрічі із журналістами голова облдержадміністрації Валерій Коровій підкреслив: «Велика честь і велика гордість для Вінниччини бути своєрідною столицею військової авіації України. Бойові дії на Сході показали,що найбільш боєздатними підрозділами Збройних Сил,особливо на першому етапі, по виконанню конкретних військових завдань були саме підрозділи військових повітряних сил і наша авіація. Враховуючи виклики сьогодення, ми маємо цілий ряд спільних завдань, які постають перед командуванням військово-повітряних сил так і перед органами державної виконавчої влади».

Напередодні Дня авіації вінницьких льотчиків привітали з професійним святом

Очільник області також торкнувся великого спектру питань, пов’язаних із формуванням 59-ї бригади у м. Гайсині, підтримки Калинівського спецпідрозділу «Ягуар» і тих військових частин, які безпосередньо входять до юрисдикції командування ВПС.

Напередодні Дня авіації вінницьких льотчиків привітали з професійним святом

У свою чергу, командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Дроздов повідомив, що в плані модернізації авіаційної техніки на авіаційних ремонтних підприємствах, які працюють з максимальною потужністю, здійснюється встановлення на літальні апарати нового та проводиться модернізація штатного обладнання літаків.

Заходи, що проводяться, дозволять модернізувати практично всю номенклатуру авіаційної техніки, що є на озброєнні Збройних Сил України та підвищити коефіцієнт її бойового потенціалу відносно базових зразків на 30-66%. Тобто завдяки модернізації рівень бойових можливостей літальних апаратів ЗС України може бути збільшений у середньому на 45%. Вже сьогодні конструкторським бюро Антонова для потреб військової авіації Повітряних Сил розробляються конструкції санітарного літака, командно - штабного літака, літака патрульного та літака дальнього радіолокаційного спостереження.

Напередодні Дня авіації вінницьких льотчиків привітали з професійним святом

«За наявного фінансування на кінець року з авіаремонтних заводів ДК “Укроборонпром” очікується близько 60 літальних апаратів. Перші літаки і вертольоти цьогорічного замовлення вже успішно експлуатуються в авіаційних бригадах»,- зазначив командувач Повітряних Сил ЗСУ України.

Урочистості та святковий концерт із нагоди Дня авіації України проходили в клубі військової частини А 0549.

Напередодні Дня авіації вінницьких льотчиків привітали з професійним святом

Із вітальним словом до учасників зібрання звернувся командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Дроздов.

Він, зокрема, зазначив: «Під час виконання бойових завдань на Сході України льотні екіпажі показали свою готовність до активних та ініціативних дій по захисту суверенітету держави, зразок військової майстерності та мужності. Ризикуючи життям льотний склад авіаційних частин самовіддано виконував самі складні завдання по несенню бойового чергування, знищенню броньованої техніки та вогневих позицій терористів, доставки гуманітарних вантажів. Загалом, за час проведення АТО за особисту мужність і героїзм було нагороджено державними та відомчими нагородами більше 900 військовослужбовців Повітряних Сил».

Напередодні Дня авіації вінницьких льотчиків привітали з професійним святом

Хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять льотчиків, що загинули під час виконання бойового завдання. У залі були присутні рідні Героїв України Костянтина Могилка та Дмитра Майбороди.

Напередодні Дня авіації вінницьких льотчиків привітали з професійним святом

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій та заступник Вінницького міського голови Сергій Тимощук на честь професійного свята та для заохочення особового складу вручили Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради, подяки й грошові винагороди від міської ради.



Переглядів: 4387
Поширень: 0