На території двох вінницьких шкіл – гуманітарної гімназії № 1 та школи № 12 завершуються роботи по облаштуванню сучасних спортивних майданчиків. Включатимуть вони поля зі штучним покриттям для ігрових видів спорту. Сьогодні перевірити якість виконання та дотримання термінів завершення робіт до закладів приїздив міський голова Сергій Моргунов.

Будівництво спортивного майданчика на території гуманітарної гімназії № 1 тривало майже півтора місяці. На сьогодні міні-поле для ігрових видів спорту практично готове. Покриття майданчику площею 367,5 м2 зроблене з поліуретану– сучасного матеріалу, яке буде зручним для школярів. На полі вже облаштовано гандбольні ворота та волейбольні стійки з сіткою, до 10 вересня ще будуть влаштовані акрилові баскетбольні щити. На будівництво спортивного майданчика з бюджету міста було виділено 828 тис грн.

Окрім того, біля поля встановлено і майданчик з тренажерним обладнанням: для сідничних і бічних поперекових м’язів, для м’язів черевного пресу, «Наїзник», «Жим ногами горизонтальний», «Повітряний хід», «Орбітрек». Вартість тренажерного майданчика становить 273 тис грн. До завтра заплановано завершити асфальтування навколишньої території, і майданчики вже можна буде використовувати для занять фізкультурою.

Ще одне сучасне спортивне поле, яке майже на 100 кв метрів більше, ніж у гімназії №1, в цьому році з’явилося і біля школи № 12. Цей проект було реалізовано в рамках програми «Бюджет громадських ініціатив». Навчальний заклад виграв конкурс серед великих проектів, набравши 997 голосів. «Мені дуже імпонує, що з першого ж року, коли ми запровадили Бюджет громадських ініціатив, отримали масу заявок і достатньо велику підтримку по проектах від людей. І це поле - якраз приклад того, що громада може між собою згуртуватися, в тому числі, і колектив та керівництво школи, і саме головне діти – для того, щоб реалізувати ту ціль, яку вони перед собою поставили, - каже міський голова Сергій Моргунов. - Цей проект зайняв третє місце серед великих проектів.Щоб побудувати поле, витрачено 989 тисяч, і воно, як і в 1-й гімназії,може використовуватись длягри в гандбол, волейбол та баскетбол».

Директор школи Наталія Богар розповідає, що до голосування за проект об’єднався весь колектив та батьки учнів: «Проект написали дуже швидко, а потім пішли на батьківські збори і з батьками проговорювали, наскільки це необхідно, бо діти заслуговують займатися на сучасному спортивному майданчику. Нас батьки підтримали: хтось голосував у міській раді, а хтось приходив в суботу і неділю в школу, бо ми надали можливість голосувати в комп’ютерних класах. Проголосувала вся школа – батьки і діти-старшокласники. При чому діти надзвичайно переймалися цим питанням, а коли виграли, то це було свято для всієї школи».

При начальному закладі організовано кілька спортивних гуртків, тому поле буде використовуватися і в позаурочний час. Керівник школи розповіла, що сьогодні заклад готує ще два проекти, щоб подати на конкурс в рамках програми «Бюджет громадських ініціатив», які реалізовуватимуться наступного року. Але чого стосуватимуться ці проекти, поки що не розголошує. Нагадаємо, що збір проектів на конкурс подовжено до 5 вересня.

Окрім того, в цьому році у 12-й школі також завершено капітальний ремонт даху. На це з бюджету міста виділено 2,1 млн грн. В позаминулому році було зроблено корпус середньої школи, а в цьому році - відремонтовано дах молодшої. Крівля зроблена з металочерепиці, має утеплення, що дозволить зекономити тепло у зимовий період.



Переглядів: 3213
Поширень: 0