Сьогодні у вінницьких школах відбулися святкові лінійки з нагоди Дня знань. У цьому році вперше за шкільні парти сядуть 4768 учнів, що на 225 першачків більше ніж в минулому. Традиційно, всі першокласники до Дня знань отримали від міської влади в подарунок набори першокласників, до яких входять зошити, ручки, олівці та інші необхідні для навчання речі.

1 вересня міський голова Сергій Моргунов привітав з початком нового навчального року учнів, їхніх батьків та вчителів.

 Міський голова Сергій Моргунов привітав вінницьких школярів з днем знань (фото)

«Сьогодні чудовий день – День знань. Для багатьох діточок це хвилюючі миті, адже після канікул хочеться поспілкуватися з однокласниками, обмінятися враженнями про те, як провели літо. Першокласників переповнюють емоції від того, що вони вперше побачили школу, де навчатимуться, і скільки багато у ній дітей. Для випускників це важливий рік – необхідно підтягнути свої знання щоб нормально здати ЗНО, визначитися з майбутньою дорогою в доросле життя. Саме головне, щоб ви навчалися, розвивалися, були патріотами свого міста та держави.

 Міський голова Сергій Моргунов привітав вінницьких школярів з днем знань (фото)

Коли я сьогодні почув, як діти співають Гімн України – мене переповнили емоції. Я думаю, що 23 роки такого в Україні не було. Це надбання останніх двох років. І почуття патріотизму українців, вінничан з кожним роком стає все більшим. Ми є потужною, сильною і патріотичною нацією, яка має гарне майбутнє – стати успішною європейською країною. Бажаю усім миру, злагоди у ваших сім'ях, і щоб Господь Бог оберігав вас і ваші родини», – сказав Сергій Моргунов.

В цьому році у школах Вінниці навчатимуться понад 38 тисяч учнів, а це – майже на дві тисячі більше, ніж в попередньому. Збільшилась і кількість класів, де навчатимуться учні – з 1184 до 1226. А перших класів цього року буде на п’ять більше.



Переглядів: 5605
Поширень: 0