3 вересня Вінниця відзначала свій 653-й День народження. Цього дня на вулиці вийшли десятки тисяч вінничан, а привітати їх зі святом приїхало багато гостей та перші особи держави – Президент України Петро Порошенко та Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Разом із міським головою Сергієм Моргуновим вони відкрили свято.

Вітаючи вінничан із Днем міста Президент України Петро Порошенко згадував, яким було місто 15 років тому, яким стало сьогодні, та назвав Вінницю європейською, туристичною та інноваційною столицею України. «Сьогодні до Вінниці їдуть не лише туристи, сюди їдуть вчитись – як відкривати Прозорий офіс, який перший був створений у Вінниці, коли не було досвіду і ніхто не знав, як це робити; вчитись будувати котельні та трамваї, як переробляти сміття і це дуже важливо. Вінницька влада продемонструвала всій Україні, всій Європі, що вона є ефективна, і вміє вирішувати проблеми. Тепер нам потрібно вирішувати проблеми по всій України. Для того ми і започаткували децентралізацію», - сказав Петро Порошенко.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зізнався, що Вінниця для нього залишається рідною домівкою. «Мені надзвичайно приємно бути на цій сцені, вітати з Днем народження нашого міста, яке ми кохаємо, в якому ми живемо, створюємо родини, в якому ми відчуваємо себе по-справжньому вдома. Я добре пам’ятаю, якою була Вінниця 10 років назад, коли вінничани висловили довіру нашій команді, щоб ми спільно з вами побудували Вінниці такою, як вона є зараз. Я пам'ятаю, на скільки нам було важко, але ми завжди були оптимістами, вірили, що у нас все вийде, що ми будемо розвивати своє місто. Це був нелегкий шлях, але ми по ньому йшли. І сьогодні у нас є безліч завдань, у нас є величезні виклики і все дуже не просто, але я вірю в успішне майбутнє нашої України, нашого рідного дому. Від нас залежить, як ми будемо жити сьогодні і завтра. Вітаючи кожного з вас, хочу побажати миру, успіху і благополуччя».

День міста Вінниці: Сергій Моргунов, Петро Порошенко, Володимир Гройсман

«Сьогодні дійсно чудовий день – ми вкотре відзначаємо День народження найкращого міста, де живуть найкращі люди. Дякую всім вінничанам за той настрій, який сьогодні панує у Вінниці. Нам випала велика честь – ми відзначаємо це свято разом з людьми, які є патріотами, які дуже люблять наше рідне місто – з нашими земляками Президентом України Петром Порошенком та Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, - сказав вітаючи вінничан міський голова Сергій Моргунов. – Наша Вінниця дійсно динамічно розвивається. Ми не стоїмо на місці, ми рухаємося вперед та реалізуємо нашу стратегію розвитку «Вінниця – 2020». Будуються нові сквери, шкільні стадіони, дорожні розв'язки, нові трамваї. І це стало можливо нам всім разом зробити завдяки тому, що вже два роки йде реформа децентралізації, і місцеві громади мають більше повноважень та фінансового ресурсу для реалізації планів свого подальшого розвитку».

Ввечері, 3 вересня, з Днем народження міста усіх вітали співаки. Першим на сцені біля «книжки» виступав гурт «Скрябін», який подарував містянам відомі хіти Кузьми.

гурт «Скрябін»

Потім для тисяч вінничан співав легенда 90-х, шведський співак Dr. Alban.Під час однієї з пісень у ролі підтанцьовки виступили вінницькі діти, яких прямо з фан-зони витягнув на сцену вокаліст.

Dr. Alban у Вінниці

І третім вітав вінничан з Днем міста відомий український співак і зірковий тренер різних талант-шоу Іван Дорн.

Іван Дорн у Вінниці

Вели концерт телевізійні актори «Країни У»: Ірина Сопонару (Яринка) та Юрій Ткач (Юрчик).

Вели концерт телевізійні актори «Країни У»: Ірина Сопонару (Яринка) та Юрій Ткач (Юрчик)

На завершення свята на площі відбулось лазерно-світлове шоу «Вінниця крізь час».



Переглядів: 7336
Поширень: 0