До Дня міста у Вінниці проводився конкурс фоторобіт«Я люблю своє місто». Для участі у ньому надійшло більше 80 робіт від вінницьких фотографів, серед якихбули як професіонали своєї справи, так і любителі та початківці. Сьогодні переможці отримали свої призи. Роботи учасників та переможців можна побачити на майдані Незалежності.

«Я неодноразово брав участь у конкурсах і як член журі, і як співорганізатор, але сьогодні, як ніколи, у роботах відчувається почуття патріотизму, єдність містян, те, що вінничани пишаються своїм містом і хочуть, щоб воно було справді європейським. Учасники конкурсу фотографували багато архітектурних об’єктів нашого міста, сквери, парки, місця відпочинку. Але найбільше у роботах мені подобається,як люди відчували подих міста в різний час доби, наприклад, зображення нічної Вінниці.Я впевнений, що ми розпочинаємо гарну плеяду конкурсів саме під таким гаслами, як «Я пишаюся своїм містом»,«Я люблю своє місто»,«Моє місто Вінниця» тощо», – каже в.о. директора департаменту культури міської ради Максим Філанчук.

Конкурс проводився з ініціативи Народного художника України Володимира Козюка. «Серед переможців конкурсу є люди, які багато років займаються фотографією, ва також любителі. Тут не потрібен високий професіоналізм, головне – емоції. Сподіваюсь, що в наступному році до конкурсу долучиться більше вінничан. У людей є гарні фото, але вони чомусь соромляться подавати їх на конкурс, думають, що з них сміятимуться. Я раджу не боятись і показувати своїми роботами, як ви любите своє місто», – зазначив Володимир Козюк.

Наймолодшим переможцем став 12 річний Микола Циганков з роботою «Вечірнє місто». «Я сфотографував панораму Вінниці з Центрального мосту. В таких конкурсах беру участь вперше. Взагалі люблю фотографувати, особливо під час прогулянок з родиною», – каже Микола.

Також серед переможців – Катерина Педоренко, яка зробила фото «Подільський цвіт». «Я працюю лікарем, а фотографування – це моє хобі, особливо люблю портретну зйомку. Свого фотоапарату я не маю, користуюся апаратурою друзів. Я подала роботу, на якій сфотографована моя подружка біля квітучого дерева. Вважаю, що такі конкурси дуже важливі, оскільки надають натхнення працювати далі, розвиватися, а також – показати любов до свого міста, а я його дійсно дуже люблю», –– сказала Катерина.

Кожен із членів журі визначив номінацію та обрав фото, отже вітаємо переможців:

  • Юрій Прокопенко – «Фарби міста» ( вибір Олександра Никитюка);
  • Анна Туз – «Сюжетне фото» ( вибір Євгена Майданика);
  • Володимир Слободянюк – «Місто над Богом» (вибір Ольги Кожуховської);
  • Костянтин Ревуцький – «Композиція» (вибір Володимира Козюка);
  • Максим Кушка - «Святкова Вінниця» (вибір Османа Ґенч)
  • Наталія Смолій – «Поділля» (вибір Григорія Деруна);
  • Микола Циганков – «Вечірнє місто» (вибір Сергія Капусти);
  • Павло Шалагай – «Панорамне фото» (вибір Максима Філанчука);
  • Педоренко Катерина – «Подільський цвіт» (вибір Ярослави Курячої);
  • Сергій Гоголев – «Подих часу» (вибір Олександра Теренчука).



Переглядів: 5753
Поширень: 0