Доброю справою завершився новий проект від департаменту культири Вінницької міської ради «Мистецький сад». Він був задуманий, як серія фестивалів на свіжому повітрі в весняно-літньо-осінній період з обов'язковим частуванням гостей та учасників дійства. Вдалим був і вибір локації — сад на території Вінницького музею-садиби Михайла Коцюбинського. У плідній співраці з адміністрацією музею (директор - заслужений діяч мистецтв Федір Панчук) громадські організації провели тематичні фестивалі «Велекодні битви крашанками», «Від Малевича до Бенгсі», «Громадська Кухня» та «Консервативна Вінниця».

Останній захід «Консервативна Вінниця» розширив свої часові рамки до тижня та територіально розпочавшись у таборі ВТТУ у співпраці з байкерською спільнотою міста (лідер Ігор Марценюк) та України. Головною родзинкою його був збір консервованої продукції для передачі її в подальшому воїнам в зоні бойових дій на Сході нашої країни.

«Консервативна Вінниця» став завершальним фестивалем загальноміського проекту «Мистецький сад»

Естафету доброчинності підхватили КВНщики Вінниці та колектив міського палацу мистецтв. А завершився тиждень уже традиційним другим за числом фестивалем «Смак домашнього тепла», яким опікується департамент освіти та начальник відділу виховання та позашкільної роботи Ірина Кравець. Цього року вона зі своїми колегами якісно розширила коло учасників добродійної акції, запросивши до участі і вінницькі професійно технічні училища. Далі цитата з інтернет мережі:

«Консервативна Вінниця» став завершальним фестивалем загальноміського проекту «Мистецький сад»

Володимир Кулешов.

«Вчора в моєму місті сталася на мій погляд визначна подія. Десятки, якщо не сотні дітей, учнів шкіл, ПТУ прийшли зі своїми батьками, викладачами в парк-музей Коцюбинського. Прийшли, щоб віддати шану нашим захисникам, воїнам АТО, які зараз перебувають на самому вістрі війни.

Ви собі не уявляєте, скільки було принесено коробок, пакетів, згортків з домашньої консервацією та іншими смаколиками, та й просто подарунків !! А листів і малюнків - просто не злічити! Скільки любові, вдячності, ніжності було вкладено хлопцями та їхніми батьками в ці здавалося б стандартні посилки на фронт!!! Як дбайливо вони були упаковані, перев'язані стрічками, прикрашені інкрустаціями і дитячими малюнками!

«Консервативна Вінниця» став завершальним фестивалем загальноміського проекту «Мистецький сад»

Варився козацький куліш, кожен хто хотів міг спробувати і пробував обов'язково! українську кухню. Підлітки із задоволенням знайомилися з військовими артефактами, доставлених волонтерами з найгарячіших точок АТО, приміряли на себе справжні ЗСУ-шні броники і каски, робили селфі. Зі сцени лунала музика, юні таланти дарували глядачам народні та патріотичні пісні. Організовано було все без зайвого пафосу, але від душі, що всі хто там був, запам'ятав це свято надовго.

Зрозуміло в цьому брали участь волонтери, які і займаються безпосередньою доставкою цього з любов'ю зібраного добра на фронт. І не в батальйонні, бригадні, штабні склади, а на самий самий самий передок. У землянки, окопи, бліндажі, ропи, що знаходяться на лінії вогню, на нульовий смузі. Щоб КОЖНА посилка дійшла безпосередньо бійцю ОСОБИСТО в руки.

Цей фестиваль, сподіваюся, увійде в традицію нашого міста. Велике дякую вам, вінничани, за вашу небайдужість і участь. Все в найближчі дні дійде за призначенням, волонтери свою справу знають. Ми переможемо!! Слава Україні!!».

«Консервативна Вінниця» став завершальним фестивалем загальноміського проекту «Мистецький сад»

Завершуючи звіт хотілось би сказати щире дякую очільнику депертамента культури Вінницької міської ради Максиму Філанчуку, його заступнику Ганні Ковальчук, які підтримали плідну та гарну ініціативу начальника відділу культурно-мистецьких проектів та організаційно-масової роботи Світлану Тіскіній.

«Консервативна Вінниця» став завершальним фестивалем загальноміського проекту «Мистецький сад»



Переглядів: 4464
Поширень: 0