Бібліотекарі, депутати, журналісти та співаки – пасажири потягу Єднання зустрілися з очільником міста. Спілкувалися, жартували та обговорювали важливі соціальні питання. Цікaвилo гостей, зокрема як Вінниця вирішує проблеми переселенців, та військовослужбовців. Про зустріч із учасниками акції розповів на своїй сторінці у мережі Фейсбук написав міський голова Сергій Моргунов.

"У Вінниці перебувають учасники Всеукраїнської акції «Потяг Єднання України «Труханівська Січ». Близько двохсот молодих митців, журналістів, депутатів місцевих рад, громадських активістів, волонтерів та військових. Головна ідея акції – посилення діалогу між жителями різних регіонів нашої держави, обмін досвідом та налагодження взаємовідносин і контактів між мешканцями усіх областей.

Наскільки мені відомо, це вже втретє потяг «Труханівська Січ» вирушив у мандрівку Україною. Цього разу планують відвідати Вінницю, Тернопіль, Івано-Франківськ, Чернівці, Львів, Луцьк, Рівне та інші міста.

Пасажири «Потяга Єднання» зустрілись з мером Вінниці Сергієм Моргуновим

Вінниця у цій подорожі стала першим пунктом призначення. Під час зустрічі з учасниками акції, а це були переважно представники з українського Сходу, приємно було почути від них, що наше місто справило гарне враження чистотою вулиць, роботою транспорту, доступністю для людей з обмеженими фізичними можливостями. Але я відверто сказав нашим гостям, що не треба ідеалізувати – бо насправді нам у Вінниці є ще багато над чим працювати. Зокрема, відповідаючи на питання депутата з Лисичанська, який сказав, що в нього у Вінниці виникла така сама асоціація як колись, коли він побував у Чехії: тут все добре.

Пасажири «Потяга Єднання» зустрілись з мером Вінниці Сергієм Моргуновим

До речі, молоді депутати жваво цікавились питаннями розвитку економіки, залучення коштів у розвиток громад, питаннями енергоефективності, роботою центрів надання адмінпослуг.

Зрозуміло, що говорили і про питання російської агресії та її наслідки. Зокрема, соціальний захист військовослужбовців та які в нас діють муніципальні програми для них, про волонтерство, питання, пов’язані з працевлаштуванням переселенців та можливості влаштування їх діток у дитячі садки міста.

Пасажири «Потяга Єднання» зустрілись з мером Вінниці Сергієм Моргуновим

Взагалі розмова вийшла дуже цікавою. І я абсолютно згоден з тою тезою, яку наші гості озвучили на початку зустрічі – живе як-то кажуть спілкування і можливість побачити інші міста на власні очі, а не лише з телеекрану, це дуже цінний досвід.

Пасажири «Потяга Єднання» зустрілись з мером Вінниці Сергієм Моргуновим

Сподіваюсь, що перебування у Вінниці учасникам «Труханівської Січі» сподобається, адже програма насичена і різнопланова, сформована відповідно до тих побажань, які вони надали перед тим як відправитись у мандрівку" - написав Сергій Моргунов.



Переглядів: 3416
Поширень: 0