У рамках робочого візиту на Вінниччину Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон 22 жовтня спільно з головою обласної державної адміністрації Валерієм Коровієм та Вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим відвідав вузлову розподільчу підстанцію 750/330/110 кВ «Вінницька», що поблизу села Гуменне.

Відповідно до Угоди з Кабінетом Міністрів України, нині тут ведуться активні роботи з приєднання до міста Вінниці нових енергетичних потужностей. Вже побудований і зданий в експлуатацію розподільчий пристрій, тож підстанція фактично готова до приєднання ліній. На часі - другий етап – встановлення трансформатора. Нині виконуються будівельні роботи по фундаменту для його встановлення, а всі необхідні електричні роботи будуть проводитися протягом І кварталу 2017 року.

Вже наступного року до Вінниці буде проведена ще одна лінія електропередач

«Коли ми говоримо про розвиток економіки, то говоримо про виробничі потужності. А для того, щоб вони працювали, потрібно модернізувати і розвивати нашу об’єднану енергетичну систему, - зауважив Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон. – Одним з аспектів підвищення енергетичної забезпеченості міста Вінниці є модернізація підстанції 100 кВ, будівництво лінії до міста Вінниці і облаштування на території міста ще однієї підстанції 110/20 кВ. Це комплексний проект, він реалізується частинами. Роботи з модернізації підстанції з можливістю підключення вже виконані на 90 %. Сподіваємось, що в березні всі заходи будуть завершені».

Вже наступного року до Вінниці буде проведена ще одна лінія електропередач

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, у свою чергу, висловив переконання, що це стратегічне рішення, яке буде запорукою для розвитку міста Вінниця на найближчі 50 років.

Вже наступного року до Вінниці буде проведена ще одна лінія електропередач

«Так склалося, що Вінниця має один енергетичний вхід, і в нас існує певний дисбаланс у розвитку енергетичної сфери, що пов’язано із навантаженням, приєднанням потужностей. Ідея дати можливість вводу в місто ще одного енергетичного кільця виникла, коли міським головою був Володимир Гройсман. Була підписана відповідна угода з Урядом, відпрацьована концепція, і сьогодні ми підійшли до надзвичайно відповідального етапу – реалізації»,- зазначив Валерій Коровій, підкресливши водночас, що електролінія буде проведена і до мікрорайону, де розміщується індустріальний парк.

Вже наступного року до Вінниці буде проведена ще одна лінія електропередач

Необхідність додаткових енергетичних ресурсів для міста відзначив і Вінницький міський голова Сергій Моргунов, адже як для міста, так і для розвитку промисловості і бізнесу наявної потужності електроенергії недостатньо.



Переглядів: 4981
Поширень: 0