Сьогодні, 31 жовтня, Вінницька громадська організація молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» на базі свого реабілітаційного центру провела «круглий стіл» під назвою «Активний відпочинок молоді з інвалідністю через призму доступності».

Захід відбувся в рамках проекту «Інтеграція молоді з функціональними обмеженнями у суспільство «До мети – разом!» спільно з Вінницькою міською громадською організацією «Соціальний вектор» за підтримки Міністерства молоді та спорту України та Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації. Проект, що реалізовується з серпня цього року, має на меті підвищення соціальної адаптації, відновлення морального стану та соціальної функціональності молоді з інвалідністю шляхом розвитку творчих здібностей, вироблення активної життєвої позиції для сприятливішої інтеграції в суспільство.

«Ми повинні дбати про створення доступного середовища життя для усіх без виключення, а не лише для людей з інвалідністю», – зазначила голова громадської організації «Гармонія» Раїса Панасюк. «Так, при розробленні та втіленні в життя різноманітних міських, регіональних та державних програм питання доступності мають бути обов’язково враховані», – додала вона.

«Гармонія» долучилася до розробки  концепції активного відпочинку молоді з інвалідністю

За словами голови ВМГО «Соціальний вектор» Євгена Ковальського, Вінниччина знаходиться в авангарді регіонів України щодо архітектурної та інформаційної доступності, але це не означає, що потрібно зупинятися на досягнутому.

Відповідальна за зв’язки з громадськістю реабілітаційного центру «Гармонія» Сюзанна Жуковська розповіла про проект «Шалений мандрівник», який реалізовується за підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації та частково фінансується коштами обласного бюджету. Проект, що спрямований на забезпечення потреб людей з інвалідністю в духовному розвитку, передбачає проведення моніторингу доступності закладів (кафе, автозаправних станцій тощо), які зустрічаються на шляху подорожуючих клубу «Шаленого мандрівника».

«Гармонія» долучилася до розробки  концепції активного відпочинку молоді з інвалідністю

За результатами «круглого столу» будуть розроблені рекомендації до програм місцевого, обласного та державного значення щодо поліпшення доступності для людей з інвалідністю. Так, вже з наступного тижня усі напрацювання у ході зустрічі будуть передані профільним установам для подальшого впровадження.

«Гармонія» долучилася до розробки  концепції активного відпочинку молоді з інвалідністю

Детальніше щодо проектів можна дізнатися на офіційній веб-сторінці громадської організації «Гармонія».



Переглядів: 3654
Поширень: 0