3 листопада у залі засідань міської ради відбулось вручення ордена «За мужність» III ступеню захисникові України Валерію Трофимчуку. Отримати нагороду чоловіка та батька прийшли його вдова та донька.

Вінничанин Валерій Васильович Трофимчук загинув у минулому році в результаті мінометного обстрілу спостережного пункту біля селища міського типу Південне (колишнє н.п. Ленінське) Донецької обл. Похований у Вінниці на Алеї Героїв центрального кладовища. У воїна залишилась дружина, син та донька.

Пам'ять Валерія та всіх загиблих учасників АТО вшанували хвилиною мовчання. Відзнаку вручив міський голова Сергій Моргунов.

Вінничанина Валерія Трофимчука, який загинув захищаючи Україну, посмертно нагородили Орденом «За мужність»

Вінничанина Валерія Трофимчука, який загинув захищаючи Україну, посмертно нагородили Орденом «За мужність»

«Валерій Васильович служив у зоні АТО, він був розвідником. На превеликий жаль, 4 серпня 2015 року, фактично за 10 днів до демобілізації, у спостережний пункт, у якому він знаходився, влучила міна. Валерій загинув від отриманий травм. Саме завдяки таким Героям сьогодні у більшій частину України та, зокрема, у Вінниці є мирне небо. Саме Герої, такі як Валерій, ціною свого життя захищають нашу незалежність та територіальну цілісність та боряться з зовнішніми агресором. Вічна пам'ять Валерію та всім вінницьким хлопцям, всім українцям, які ціною власного життя бережуть мир у нашій державі», - каже Сергій Моргунов.

Дружина загиблого Героя

«Валерій сам визвався йти до воєнкомату. Пішов зі своїм другом, яким товаришував з дитинства, вони й служили разом. 14 серпня 2014 року пішов захищати Україну. Він загинув у ніч з 3 на 4 серпня на териконі, який називається Шайтан. Був мінометний обстріл, і міна влучила буквально два метри від нього. Чоловік отримав поранення несумісні з життям і загинув на місці. Після смерті чоловіка я отримала допомогу від міста, Міністерства оборони, все було дуже оперативно. Орден будемо зберігати на спеціальній поличці, де стоять його фото, листи, світлини з побратимами. Цей орден буде нашою сімейною реліквією», – каже дружина Героя Галина Вікторівна.



Переглядів: 3488
Поширень: 0