Сьогодні, 7 листопада, Вінниччину з офіційним візитом відвідали Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Люк Якобс з дружиною.

Дипломат взяв участь у відзначенні 2-ї річниці переїзду Донецького національного університету ім. В. Стуса до Вінниці та зустрівся з керівниками області та міста.

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Люк Якобс наголосив на необхідності розширення співробітництва між Україною та Бельгією.

«Між нашими країнами є певна прірва. Вона не така велика, як була раніше, однак ми й досі багато не знаємо один про одного. Раніше ми були розділені, але зараз, я вважаю, час відновлювати наші стосунки та поглиблювати їх», - підкреслив пан Посол.

Посол Бельгії запропонував відкрити представницький офіс Вінниччини в Брюсселі

За словами дипломата, попри наявну пропаганду, факти свідчать, що бельгійський бізнес в Україні є, він тут залишився і розширюється. Тож, перш за все, зауважив Люк Якобс, необхідно створювати умови, за яких бізнес почуватиме себе затишно в Україні.

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія також позитивно оцінив роботу з відбудови доріг, яка нині активно ведеться в державі, наголосивши на важливості якісної інфраструктури.

Посол Бельгії запропонував відкрити представницький офіс Вінниччини в Брюсселі

«Приємно чути, і це дуже важливо, що угода про Асоціацію з ЄС вже дає позитивні результати. В рамках цієї угоди можна посилювати не лише відносини Україна – ЄС, а й Україна – Бельгія», - підкреслив дипломат. А відтак запропонував керівництву Вінниччини розглянути питання щодо відкриття у Брюсселі представницького офісу регіону.



Переглядів: 3439
Поширень: 0