Сьогодні у міській раді нагородили чотирьох працівників Нацполіції, які виявили, затримали та довели причетність до скоєних злочинів квартирних злодіїв. Зловмисники, які обкрадали вінничан, переважно є громадянами Грузії. Більшість викраденого повернуто власникам. Працівникам Нацполіції вручили Почесні грамоти та грошові премії.

У вересні-жовтні Національна поліція у Вінницькій області проводила посилені заходи щодо протидії квартирних крадіжок у місті. Співробітники кримінальної поліції Вінницького ВП ГУНП у Вінницькій області затримали чотири групи людей, переважно громадян Грузії, які підозрюються у систематичних квартирних крадіжках на території міста. Вони обкрадали квартири переважно на останніх поверхах п’ятиповерхових житлових будинків.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Вінницького ВП у Вінницькій області встановили де тимчасово проживають затримані. Це виявилась наймана квартира, що здається щодобово. Оглянувши житло, правоохоронці вилучили ряд речових доказів – те, що було викрадено з квартир у Вінниці. Як результат – було доведено причетність членів цієї групи до восьми квартирних крадіжок у нашому місті, здійснених протягом серпня–вересня цього року.

Переважна більшість викраденого майна була вилучена та повернута власникам. Деяких осіб, які входили до складу злочинної групи, затримано по «гарячих» слідах та доставлено до відділку поліції. Проводиться подальше розслідування та перевірка даних громадян на причетність до вчинення інших квартирних крадіжок на території міста.

Працівники Нацполіції, які затримали квартирних крадіїв, отримали Почесні грамоти та премії

17 листопада у залі засідань міської ради нагородили працівників Нацполіції, які затримали злочинців. Грамоти та грошові премії отримали підполковник поліції заступник начальника відділу Вінницького ВП у Вінницькій області Олександр Остачинський, майор поліції заступник начальника сектору (у складі відділу) Вінницького ВП ГУНП у Вінницькій області Данило Соломко, капітан поліції старший оперуповноважений Вінницького ВП ГУНП у Вінницькій області Юрій Латанський та старший лейтенант поліції старший оперуповноважений Вінницького ВП ГУНП у Вінницькій області Богдан Гуменний.

Працівники Нацполіції, які затримали квартирних крадіїв, отримали Почесні грамоти та премії

Міський голова Сергій Моргунов подякував полісменам за професійну роботу. «Останніх півроку, особливо після введення в дію «Закону Савченко», криміногенна ситуація в державі виявилась досить складною, по статистиці в Україні збільшилась кількість злочинів, квартирних крадіжок тощо. У засобах масової інформації ми постійно бачимо, що поліцейські посилено працюють, виявляють та затримують злочинні групи. Коли у Вінниці у серпні–вересні почались перші відпрацювання по місту, було затримано чотири злочинних групи, до складу яких в переважній більшості входили люди грузинської національності. Сьогодні ми дякуємо Національній поліції за гарну роботу по забезпечення громадського порядку і зниженню кількості криміногенних ситуацій у місті. Нагороджуємо чотирьох працівників поліції, які не лише затримали злочинців, а й довели їхню причетність до цих злочинів. І на сьогодні більшість викраденого ними майна повернуто власникам. Тож дякую вам за вашу професійність, пильність та патріотизм до держави та міста. Так тримати!», – каже Сергій Моргунов.



Переглядів: 3695
Поширень: 0