У цьому році в закладах культури міста активно проходили капітальні ремонтні роботи, в тому числі з метою енергоефективності. У бібліотеках №12 та №15 утеплили фасад будівель та внутрішні приміщення. Також роботи по утепленню виконані у будівлях Дитячої художньої школи, міського Палацу мистецтв тощо. У закладах культури замінювали лампи на енергозберігаючі. Про це, зокрема, йшлось сьогодні під час чергового засідання виконавчого комітету.

Наразі у Вінниці діють 28 закладів культури і мистецтва. З них: 17 бібліотек-філій ЦБС, 5 шкіл естетичного виховання, 2 клубних заклади, МКП «Кінотеатр «Родина», Літературно-меморіальний музей М.М.Коцюбинського та Академічний міський камерний хор «Вінниця».

З початку цього року департамент культури та заклади цієї сфери організували понад 3 тисячі культурно-масових заходів. Крім того, творчі колективи та окремі виконавці шкіл естетичного виховання взяли участь у мистецьких фестивалях і конкурсах, зокрема у Польщі, Румунії, Македонії та містах України: Кам’янець-Подільський, Кіровоград, Київ, Харків, Прилуки.

Заклади продовжили активну роботу щодо участі у грантових проектах. Вінницька міська централізована бібліотечна система отримала перемогу у Всеукраїнському грантовому проекті від Фундації Brain Basket з безкоштовного навчання основам комп’ютерного програмування. А також – у проекті Британської Ради «Активні громадяни»; у конкурсі БФ «Подільська громада» для громадських організацій та ініціативних груп зі своїм проектом «Побачте нас».

Протягом року проводились ремонтні роботи у приміщеннях закладів культури. За цей період проведено капітальні ремонти:

  • будівель кінотеатру «Родина»,
  • міського Палацу мистецтв
  • та міського клубу з утепленням фасадів та дахів будівель.

А також відремонтовано:

  • фойє та коридори І-го поверху Дитячої музичної школи №2,
  • частини даху Дитячої художньої школи з утепленням, приміщень бібліотек-філій №№12,15
  • та частини Центральної міської бібліотеки ім. І.В.Бевза з утепленням фасадів будівель.

Встановлено систему пожежної сигналізації у дитячій художній школі.

У всіх закладах проведено косметичні та поточні ремонти внутрішніх приміщень (аудиторій, кабінетів, коридорів, навчальних класів, гримувальних кімнат, танцювальних залів, сходових клітин, дверних та віконних блоків) та частково замінювались лампи на енергозберігаючі. За кошти міського бюджету придбано нові видання книг для поповнення бібліотечних фондів, музичні інструменти і обладнання.

«Завдяки фінансовій децентралізації нам в цьому році вдалося виділити більше коштів на галузь культури, в тому числі – на капітальні видатки та покращення матеріально-технічної бази. Також важливо цей ресурс раціонально використовувати. Якщо говорити по капітальних ремонтах, то тут в пріоритеті заходи з енергоефективності. Адже чим більше ми зекономимо коштів на енергоносіях, тим більше ми зможемо вкласти в розвиток галузі», – каже міський голова Сергій Моргунов.



Переглядів: 3402
Поширень: 0