18 листопада у КЗ «Плеяда» відбувся Форум до Дня спільних дій в інтересах дітей. Тут йшлось про підсумки реалізації міських програм, спрямованих на створення сприятливих умов для розвитку дітей у Вінниці. Вінничанам, працівникам закладів міста, які внесли вагомий вклад у захист прав та інтересів дітей, вручили Грамоти та премії. Після цього відбувся концерт.

20 листопада оголошено Днем спільних дій в інтересах дітей, адже саме цього дня була прийнята Декларація прав дитини та Конвенція ООН про права дитини. У Вінниці вже стало традицією проводити до цієї дати Форум, де підводяться підсумки і визначаються цілі щодо роботи з дітьми в місті.

Присутніх привітав міський голова Сергій Моргунов. «Форум до Дня спільних дій в інтересах дітей проводиться у Вінниці вже втретє і став гарною традицією. Цей захід важливий, адже від того, наскільки хороші умови розвитку ми створимо для дітей на початку їхнього життєвого шляху, залежить те, якими вони виростуть і якою буде Вінниця в майбутньому. У місті, з населенням 400 тисяч людей, живе 66 тисяч дітей до 18 років. З 2009 року у рамках Стратегії «Вінниця 2020» діє програма «Вінниця – місто дружнє до дітей». За цей час зроблено багато.

У Вінниці відбувся Форум до Дня спільних дій в інтересах дітей

Майже кожного року ми відкриваємо дитячі садочки, зараз у Вінниці будується ще три ДНЗ. Також ми оновлюємо у дитячих садочках ігрові майданчики, харчоблоки, щоб хлопчики та дівчатка якісно харчувались, заклади утепляються, у школах облаштовують спортивні майданчики. До 2020 року ми маємо амбітні плани, але дуже важливо враховувати думки саме дітей. Наприклад, завдяки Бюджету громадських ініціатив, у школі №27 встановили камери відеоспостереження, і саме школярі вказали на ті місця, де важливо їх облаштувати. Також у місті активно працюють дитячі омбудсмени, конструктивні думки та пропозиції яких враховуються під час прийняття різних рішень», – каже Сергій Моргунов.

У Вінниці відбувся Форум до Дня спільних дій в інтересах дітей

Наразі на обліку у службі перебуває 280 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. При цьому, 239 дітей (85%) перебуває у сімейних формах виховання (191 – під опікою громадян, 48 – у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу).

У Вінниці відбувся Форум до Дня спільних дій в інтересах дітей

Протягом 10 місяців цього року передано під опіку 17 дітей, усиновлено 6 дітей.



Переглядів: 3376
Поширень: 0